Göteborg: Stadsbiblioteket och museer stänger
Konstmuseet vid Götaplatsen i Göteborg. Bilden är tagen den 17 november 2017. Foto: Ludovic Marin/AFP via Getty Images


Göteborgs stad stänger Stadsbiblioteket och museer till följd av den pågående pandemin, rapporterar Göteborgs-Posten.

De museer som kommer att stängas är Konstmuseet, Stadsmuseet, Röhsska och Konsthallen. Beslutet börjar gälla från helgen fram till den sista november, men kan komma att förlängas beroende på hur smittspridningen utvecklas.

Beslutet har fattats av kulturnämndens ordförande Ann Catrine Fogelgren (L) som samtidigt säger till tidningen att det råder politiskt enighet bakom det.

– Ja, så är det. Detta är inget som jag har hittat på själv. Men det är alltså en tillfällig stängning fram till den sista november. Sedan får vi se vad som händer. Målet är ju att Göteborg får stopp på smittspridningen, säger Fogelgren till Göteborgs-Posten.

Kommunen beslutade också under fredagen att införa skärpta besöksrutiner på äldreboenden i staden, vilket innebär att alla besök bör undvikas. Beslutet gäller till den sista november, men kan komma att förlängas.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.