Vem var det som upptäckte smöret? Hur gör man för att framställa salt ur saltvatten? I fyra år tillverkade Patrik Johansson salt genom att elda under ett kar fyllt med saltvatten och i dag gör han smör enligt traditionella metoder.
Patrik Johansson har arbetat i mejeribranschen i nära 15 år och han levererar smör till Noma i Danmark som flera gånger har korats till en av världens bästa restauranger. I dag bor han i Kosta där han med sambon Susanne Dehmer driver ett bed & breakfast där det kommer att finnas såväl vinbar som ett mejeri. Samtidigt bygger Patrik Johansson upp en verksamhet i London där det småländska smöret ska säljas.
Resan till arbetet med mejeriprodukter började med saltet. Patrik Johansson drev egen firma inom it och arbetade med stora företag som Ericsson och Volvo. Han fann allt mindre glädje i arbetet och bestämde sig för att göra någonting helt annat. Ur ett intresse för inhemskt producerade livsmedel föddes en idé om att från grunden tillverka ett helt svenskproducerat salt.