Foten förstördes av en kula – men hur den läkte var en sensation


När en av Kinesiska kommunistpartiets högsta ledare Zeng Qinghong befann sig i Sydafrika i juni 2004 reste också flera andra personer i samband med detta från Australien till Johannesburg. Föga anade en av deltagarna att den resan senare skulle orsaka stor sensation.

Besökarna var utövare av Falun Gong eller Falun Dafa, en andlig meditations- och qigongmetod som lär ut att leva i enlighet med principerna sanning, godhet och tålamod. Sedan 1999 har metoden blivit svårt förföljd i Kina, där utövare över hela landet trakasseras, grips, torteras och till och med dödas.

David Liang var en av dessa australiska Falun Gong-utövare som kom för att öka medvetenheten om förföljelsen och för att lämna in en stämningsansökan mot Zeng Qingong som befann sig i Johannesburg, enligt Clearharmony.net.

Foto: Clearharmony.net

På vägen till huvudstaden Pretoria blev gruppen attackerad och beskjuten från en förbipasserande bil.

Falun Gong-utövarna trodde att angriparna hade hyrts in av kinesiska partitjänstemän för att hindra dem från att tala med människor om förföljelsen och från att lämna in stämningsansökan. Faktum är att angreppet åstadkom det exakt motsatta, då det lade fokus på förföljelsen av Falun Gong världen över.

Liangs båda fötter träffades av kulor och blev allvarligt skadade. Han fördes till ett sjukhus.

Efter att han återvänt till Australien fann läkare att Liang hade fått ett skott rakt igenom sin högra fot och han hade ett hål stort som en golfboll i den. Benen runt hålet var krossade, och läkarna sade att amputation var det enda alternativet.

– Jag ville inte bli handikappad för alltid, sade Liang.

– Jag vet att många mirakel har inträffat bland människor som utövar Falun Gong. Många Falun Gong-utövare i Kina som varit med om bilolyckor eller andra typer av händelser, och med sår och skador som var mycket allvarligare än mina, hade snabbt återhämtat sig genom att ihärdigt utöva Falun Gong. Därför kände jag mig säker på att ett liknande mirakel också skulle hända mig.

Foto: Clearharmony.net

Liang stannade hemma under tre månader för att återhämta sig, men förutom att varje dag utöva Falun Gong genomgick han ingen annan behandling. Efter det kunde han gå utan hjälp av kryckor och återvända till arbetet som taxichaufför.

Den 17 oktober 2004 återvände Liang till Sydafrika, där hans fantastiska återhämtning orsakade sensation.

– Anledningen till att jag kom tillbaka till Sydafrika var för att uttrycka min tacksamhet till folket i Sydafrika, som hjälpte och stöttade mig efter attacken, sade Liang.

En kirurg från Chris Hani Baragwanath Hospital, det största sjukhuset i Sydafrika, var den första läkaren som hjälpte till i Liangs fall och han var mycket intresserad av Liangs återhämtning. Han mötte Liang för att samtala om återhämtningen, som han ansåg vara ett oförklarligt medicinskt fenomen. 

David Liang och Robinson (andra från höger) och en sjukhusläkare (första från vänster) vid Chris Hani Baragwanath Hospital. Foto: Clearharmony.net

Robinson, en psykiatriker med sociologisk inriktning, sade att Liangs återhämtning visade att ens mentala tillstånd kan ha en oerhört stor påverkan på ens fysiska hälsa. Robinson blev därför intresserad av att genomföra en undersökning för att se hur Falun Gong-utövande kunde förbättra en persons mentala och fysiska hälsa. Han planerade för en Falun Gong-utövningsplats på sjukhuset och bad lokala Falun Gong-utövare i Sydafrika om hjälp.

En av de mest inflytelserika tidningarna i Sydafrika, Sowetan, hade berättelsen om Liang som toppnyhet, med titeln "Kinesisk man återhämtar sig utan behandling". Reportern använde sig av diagnoserna som ställts av två stora sjukhus, en från sjukhuset i Sydafrika och en annan från Australien, och jämförde dem med Liangs nuvarande hälsotillstånd – den mirakulösa läkande effekten var uppenbar.

David Liang intervjuas av Sowetan. Foto: Clearharmony.net

En stor radiostation i Sydafrika, Jozi FM, genomförde en live-intervju med Liang om hans återvändande till Sydafrika, vilket ledde till att ett antal nya personer kom till Falun Gong-övningsplatserna i Soweto.

Nyhetsankare från Jozi FM Radio Station (t.v) och David Liang. Foto: Clearharmony.net

En talesman från Jozi FM sade att han var mycket nöjd med att kineserna hade kommit till Soweto för att dela sina positiva erfarenheter med lokalbefolkningen. Radiostationen ville skapa ett speciellt program där man varje vecka skulle sända Falun Gong-föreläsningar.

Liang deltog senare som talare på en stor konferens om mänskliga rättigheter i Dar es Salaam i Tanzania, för att diskutera de människorättskränkningar som sker under förföljelsen av Falun Gong i Kina.

Några som närvarat vid en introduktion av Falun Gong lyssnar på Davids berättelse. Foto: Clearharmony.net

 

Den vilda tjuren galopperar ut på gatan från rodeon – se när cowboyen griper in

Slav under kommunismen

 

Fakta

falun gong

Falun Gong eller Falun Dafa är en självförbättringsmetod för kropp och sinne. Den lär ut sanning, godhet och tålamod som ett sätt att förbättra hälsan och moralen och för att få andlig visdom.

För mer information om metoden eller för att ladda ner ”Zhuan Falun”, se www.falundafa.org Alla böcker, övningsmusik och instruktioner finns tillgängliga helt gratis.