Företag misstänks för fusk med assistansersättning – krävs på 11 miljoner
Ett företag i Växjö misstänks för fusk med asssistansersättning. Försäkringskassan kräver nu tillbaka 11,5 miljoner kronor. Foto: Epoch Times-arkivbild


Polisen har inlett en förundersökning om grovt bidragsbrott mot ett företag i Växjö som sysslar med hushållsnära tjänster och assistans. Försäkringskassan misstänker att det rör sig om fusk med assistansersättning för miljontals kronor. Det rapporterar Smålandsposten.

Det är MKEF, Mångkulturell kunskap ekonomisk förening, som misstänks för att ha fuskat med assistansersättning. Försäkringskassan kräver nu tillbaka 11,5 miljoner kronor.

Enligt tidningen har personal fuskat med tidrapporteringen. Företaget ska ha uppgett att man haft personal som har jobbat hos dem men som enligt Försäkringskassan befunnits sig utomlands. Ett tiotal personer kommer att utredas för bidragsbrott.

Vd:n för företaget tillbakavisar anklagelserna om fusk och kommer att överklaga Försäkringskassans beslut.

Åtalas för grovt bidragsbrott – bluffade till sig 15 miljoner kronor

Mamma fuskade med assistansersättning – krävs på tre miljoner kronor

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.