Åtalas för grovt bidragsbrott – bluffade till sig 15 miljoner kronor
En man i Örebro misstänks ha lurat till sig 15 miljoner från Försäkringskassan efter att ha fejkat sjukdom. Foto: Epoch Times-arkivbild


En 48-årig man misstänks ha simulerat en neurologisk sjukdom. På så vis har han under åtta år lurat till sig 15 miljoner kronor från Försäkringskassan. Nu åtalas han för grovt bidragsbrott, rapporterar flera medier.

Mannen, som sedan några år tillbaka bott i Örebro, greps förra våren. Han har uppgett att han hade behov av omfattande assistans.

I stämningsansökan står det att ”brottsligheten utövats systematiskt och i stor omfattning”. Han kunde avslöjas efter att polisen bedrivit hemlig spaning mot honom.

Totalt åtalas tio personer i härvan, inklusive mannen själv och flera av hans assistenter.

Enligt Försäkringskassan är det ett av de största bedrägerierna som har pågått i Sverige, rapporterar Sveriges Radios P4 Örebro.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.