Evighetsperspektivet ger ro

Vissa dagar kan jag uppskatta regnet, men ibland slår deppigheten till. Det är viktigt att förstå hur man ska hantera livets svåra perioder. Foto: Anton Nilsson


Jag har nått en ålder där jag förstår att alla känslor är övergående. Om vi tar hand om oss själva så försvinner sorg, smärta och deppighet efter en tid, men vi har alla olika sätt att hantera dessa känslor när de dyker upp.

Från och till kommer de där deppiga dagarna. Man står och tittar tomt ut genom fönstret. Regnet faller, men trots att detta gynnar både min egen gräsmatta och det öländska grundvattnet behagar det mig inte.

Jag vet att dessa perioder kommer. Perioder där känslan av värdelöshet tränger sig på och där meningsfullheten i tillvaron försvinner. Ibland tänker jag att de lyckliga tiderna i livet handlar om att bygga upp en motståndskraft mot dessa svåra perioder. Att finna glädje i att skapa en stabilitet och goda rutiner för att inte tappa riktning när eländet anländer.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!