En lösning för Grekland ligger i potten när euroländernas finansministrar samlas i Valletta i dag.
– Jag är på gott humör, lovar mötesordförande Jeroen Dijsselbloem som samtidigt kämpar för sitt jobb.
I sedvanlig ordning är den ekonomiska situationen i Grekland huvudämne för dagens eurogruppsmöte.
Grekland hoppas fortfarande på en lösning som kan möjliggöra utbetalning av nästa del i landets senaste krislån.
Striden står bland annat om ett krav från de internationella långivarna på avregleringar, privatiseringar och energireformer. Därtill kommer ett omstritt förslag om att sänka tröskeln för hur mycket man får tjäna i Grekland innan det ska betalas inkomstskatt, från dagens 8 000 euro till 6 000 euro. En annan känslig fråga är den sänkning av Greklands pensionsbudget på 1 procent som Internationella valutafonden (IMF) vill se genomförd 2019.
Redan överens?
Enligt uppgifter till tidningen Financial Times har Grekland och långivarna redan kommit överens.
"Finansministrarna är redo att bekräfta uppgörelsen vid sitt möte i dag i Malta, enligt två personer som informerats om situationen", skriver tidningen på sin webbplats.
Uppgörelsen ska enligt Financial Times omfatta "pensionsnedskärningar, breddad skattebas och andra reformer".
"Nått resultat"
Mötesordförande Jeroen Dijsselbloem lät positiv på väg in till mötet - men varslade samtidigt om att ingenting definitivt lär bli klart i dag.
– Vi har arbetet intensivt med grekiska myndigheter och långivarna under de senaste veckorna. Det goda är att vi har nått resultat, men det tänker jag först tala om med ministrarna, förklarade Dijsselbloem i morse.
– Den stora politiska uppgörelsen är naturligtvis en större sak än de åtgärder som vi diskuterar här. Och det kommer naturligtvis inte att bli någon total politisk uppgörelse i dag, sade han till presskåren på plats i Valletta.
Kräver toppmöte?
Greklands premiärminister Alexis Tsipras varnade tidigare i veckan för att han kommer att kräva ett extrainsatt eurotoppmöte om inte finansministrarna kommer någonvart i dag.
Ändå lät Tsipras hoppfull när han talade vid invigningen av en ny tunnel i går.
– Ett fullföljande av översynen (av villkoren för en ny utbetalning) är väldigt nära, oavsett om vissa vill det eller inte, sade Tsipras enligt tidningen Kathimerini.
"Sprit och kvinnor"
För Dijsselbloem är dagens möte dubbelt viktigt. Den nederländske finansministern har varit i rejält blåsväder efter att ha förklarat i en tysk tidningsintervju att man inte kan slösa pengar på "sprit och kvinnor" och sedan hoppas få hjälp av andra hur som helst.
Sedan dess har Dijsselbloem tvingats bedyra gång på gång att han inte syftade konkret och specifikt på att eurozonens krisländer ägnat sig åt just sprit och kvinnor. Framför allt i Sydeuropa har ilskan varit stor, med avgångskrav från Italien och Portugal. Även i EU-parlamentet har en rad företrädare krävt att han åtminstone ber om ursäkt.
Avgå vill han dock inte.
– Absolut inte. Jag kommer att åka till EU-parlamentet på kungsdagen (en helgdag i Nederländerna), den 27 april, och tala om Grekland, lovade Jeroen Dijsselbloem i Valletta.
(TT:s korrespondent i Bryssel)