Efter halshuggningen: Frankrike utvisar över 200 radikala personer
Frankrikes inrikesminister Gérald Darmanin. Foto: Ludovic Marin/AFP via Getty Images


Efter det uppmärksammade mordet på en lärare i en förort till Paris kommer Frankrike att utvisa över 200 radikala personer. Det rapporterar radiokanalen Europe1.

På söndagen hade Frankrikes inrikesminister Gérald Darmanin ett möte med regionala myndigheter där han bad dem att utvisa 231 personer som är listade för radikalisering och anses utgöra ett terrorhot.

51 väntas gripas

180 av dessa personer sitter i fängelse och resterande 51 kommer att gripas av de regionala myndigheterna.

Förra veckan åkte Darmanin till Rabat i Marocko för att nå en överenskommelse med landet att ta emot nio ensamkommande minderåriga som Frankrike vill utvisa. Inrikesminister har för avsikt att åka till Algeriet och Tunisien i samma ärende, enligt radiokanalen.

Samtidigt vill Gérald Darmamin begränsa rätten till asyl, något som väntades tas upp i försvarsutskottet i Élyséepalatset på söndagen.

Laurent Nuñes, samordnare för underrättelsetjänsten och kampen mot terrorism, uppgav för France Info på söndagen att över 20 000 radikala personer finns listade som radikaliserade i Frankrike. Omkring 8 000 av dessa anses vara aktiva.

Hotades på internet

Det var på fredagen som 47-årige historieläraren Samuel Paty blev attackerad och fick halsen avskuren i Conflans-Saint-Honorine nordväst om Paris.

Den misstänkte gärningsmannen, en 18-årig man av tjetjenskt ursprung sköts senare ihjäl av polis. Vid attacken ska han ha ropat ”Allah Akbar” (Gud är störst).

Totalt har elva personer gripits i samband med händelsen. Fyra personer, inklusive en minderårig, greps någon timma efter attacken. Tre av de misstänkta ska vara släktingar till gärningsmannen.

Den mördade läraren hade visat karikatyrer av islams profet Mohammed under en lektion om yttrandefrihet för elever. Därefter hade han hotats på internet.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.