Lärare halshöggs i Paris – utreds som terrorbrott
En lärare har blivit halshuggen i en förort till Paris. En misstänkt gärningsman sköts ihjäl av polis. Foto: Loic Venance/AFP via Getty Images


En lärare i en förort till Paris blev på fredagen attackerad och fick halsen avskuren. Den misstänkte gärningsmannen sköts ihjäl av polisen. Händelsen utreds som terrorbrott.

Läraren hade visat karikatyrer på profeten Mohammed för sina elever, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Le Monde rapporterar att offret halshöggs sent på fredagseftermiddagen i Conflans-Saint Honorine nordväst om Paris.

Den misstänkte gärningsmannen sköts senare ihjäl av polis i den närliggande staden Eragny. Vid attacken ska han ha ropat "Allah Akbar" (Gud är störst), enligt Daily Mail.

Den nationella åklagarmyndigheten mot terrorism utreder nu attacken.

Frankrike har den senaste tiden drabbats av en hel del terrordåd. Förra månaden skadades två personer i Paris efter att en man med pakistanskt ursprung gick till attack med en köttyxa utanför satirtidningen Charlie Hebdos tidigare lokaler.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.