EU-ledarna körde över Polen och valde om landets förre premiärminister Donald Tusk till permanent rådsordförande, ett av EU:s tyngsta jobb.
Bara Polen röstade emot - och nu fördröjer landet processen.
EU-ländernas stats- och regeringschefer beslutade med överväldigande majoritet att välja om Donald Tusk för två och ett halvt år till. 27 av 28 EU-ledare röstade ja när frågan avgjordes på EU-toppmötet i Bryssel.
"Tack för era hållna tummar och hjärtliga stöd. Det hjälpte", skrev Tusk själv på sitt polska twitterkonto.
"Jag kommer att göra mitt bästa för att göra EU bättre", fyllde han sedan i på engelska.
Polska protester
Beslutet togs trots ett kraftigt motstånd från Tusks eget hemland, där hans politiska rivaler ilsket varnat för konsekvenserna. Före mötet hotade premiärminister Beata Szydlo att lämna mötet om Tusks omval skulle gå till omröstning.
Den polska regeringen ville skjuta upp valet och hade lanserat en okänd EU-parlamentariker som motkandidat.
EU-ledarna strävar alltid efter enighet i sina beslut, men den här gången valde de att köra över Polen.
- Enligt vår mening är det här ett dåligt beslut, ett beslut som aldrig borde ha tagits, säger Beata Mazurek, taleskvinna för det polska regeringspartiet PIS, i en första kommentar i det polska parlamentet.
Mazurek hävdar att resultatet inte är någon förlust för den polska regeringen, men ifrågasätter konsekvenserna för EU.
- I ett längre perspektiv kommer ledarna för vissa länder inte att ha någon talan och inte lyssnas till, hävdar Mazurek enligt polsk radio.
Fördröjer processen
Under diskussionen om migration har Szydlo meddelat de andra EU-ledarna att hon har invändningar och inte kan ställa sig bakom slutsatserna som ska antas. Det oväntade utspelet gör att mötet drar ut på tiden medan EU-ledarna försöker att lösa konflikten.
Slutsatserna har ingen rättslig eller bindande status, utan är ett dokument på det som EU-ledarna enats om.
Men även om Polens blockering inte får någon praktisk betydelse, är det en kraftig politisk markering, och något väldigt ovanligt i toppmötessammanhang.
Inte perfekt
Statsminister Stefan Löfven (S) hade hellre sett att alla länder enats bakom Tusk, men föredrar ändå ett oenigt beslut, framför en utdragen kamp om ordförandeposten.
- Det är ingen perfekt situation. Naturligtvis hade vi alla velat att det fanns en helt hundraprocentig uppställning bakom Donald Tusk. Men alternativet - att stanna upp och ha osäkerhet under en längre tid - det är ännu sämre, säger Löfven i Bryssel.
Oron finns att oenigheten kring valet av Tusk kommer att hänga kvar när andra frågor ska avgöras. Konflikterna med Polen är redan såriga som det är i många frågor.
Till exempel i just migrationsfrågan, som är en av punkterna på toppmötets agenda. Även det ekonomiska läget, situationen på västra Balkan och framtida försvarssamarbete ska diskuteras under torsdagskvällen. Inga tunga beslut står dock på dagordningen.
(Bryssel, TT:s utsända)