loading





Kineser gillar att äta varm och lagad mat, vilket är mycket fördelaktigt för magen.
Kineser gillar att äta varm och lagad mat, vilket är mycket fördelaktigt för magen.
Hälsa

Doktor Kong om lämpliga matvanor

Benjamin Kong

Benjamin Kong kommer från Kina och är utbildad både i traditionell kinesisk medicin och i västerländsk medicin. Med denna dubbla kompetens har han utvecklat egna effektiva metoder. Han behandlar med positiva resultat tillstånd som den vanliga sjukvården ser som kroniska.

Den mat som är lätt att smälta bryts ned inom en till två timmar efter att den har kommit till magsäcken. Svårsmälta livsmedel tar fyra-fem timmar på sig att lämna magen. Man bör undvika olämpliga matvanor så att den här processen kan fungera bra.

Olämpliga matvanor

Äta snabbt. Vissa människor är upptagna; de bedriver sin verksamhet helhjärtat, men de bortser från sin kost. När de är hungriga äter de snabbt, utan att tugga maten nog. Detta kan leda till att magen förlorar sin normala funktion.

Äta samtidigt som man använder hjärnan. Att äta medan du tittar på tv, läser tidningar eller diskuterar, kan lätt försämra magens funktion. Efter middagen, bör man inte omedelbart sätta sig ner för att arbeta, och man bör undvika att använda hjärnan. Vila lite, då kan tillräcklig energi gå till magen för att ta hand om mat.

Ta en liten paus efter måltiden så att kroppen kan fokusera på matsmältningen.

Att äta för mycket kall mat. Kineser gillar att äta varm och lagad mat, vilket är mycket fördelaktigt för magen.

Kinesisk medicin har konceptet: ”kyla leder till stagnation”. Kall mat får lätt qi och blod att stagnera, vilket leder till många besvär.

Kinesisk medicin har konceptet: ”kyla leder till stagnation”. Kall mat får lätt qi och blod att stagnera, vilket leder till många besvär, såsom IBS, dysmenorré, och även tumörer. Många sjukdomar orsakas av kall mat. Råa grönsaker och kött, särskilt rått kött, stör den normala gastrointestinala funktionen. Vissa personer blir infekterade med parasiter på grund av att de äter rå mat.

Att äta för mycket vid fel tidpunkt. På morgonen och vid lunchtid ska vi äta tillräckligt med mat. Eftersom kvällsmat intas nära inpå sömnen, bör man inte äta mycket. En del människor brukar inte äta frukost, äter för mycket vid kvällsmaten, och ibland äter man nära midnatt, vilket leder till dysfunktion i magtarmkanalen, som vidare leder till många sjukdomar.

Generellt är morgonen en bra tid för kroppen att ta hand om maten.

Benjamin Kong driver kliniken Kinesisk Akupunktur i Halmstad och håller ofta kurser runtom i landet.

Doktor Kong svarar på frågor av allmän karaktär utifrån TKM. Skicka din fråga till [email protected] Doktor Kong håller också kurser runtom i landet. Läs mer om kursen på Benjamin Kongs hemsida.

 

Läs mer

Mest lästa

Rekommenderat

loading





Kineser gillar att äta varm och lagad mat, vilket är mycket fördelaktigt för magen.
Kineser gillar att äta varm och lagad mat, vilket är mycket fördelaktigt för magen.
Hälsa

Doktor Kong om lämpliga matvanor

Benjamin Kong

Benjamin Kong kommer från Kina och är utbildad både i traditionell kinesisk medicin och i västerländsk medicin. Med denna dubbla kompetens har han utvecklat egna effektiva metoder. Han behandlar med positiva resultat tillstånd som den vanliga sjukvården ser som kroniska.

Den mat som är lätt att smälta bryts ned inom en till två timmar efter att den har kommit till magsäcken. Svårsmälta livsmedel tar fyra-fem timmar på sig att lämna magen. Man bör undvika olämpliga matvanor så att den här processen kan fungera bra.

Olämpliga matvanor

Äta snabbt. Vissa människor är upptagna; de bedriver sin verksamhet helhjärtat, men de bortser från sin kost. När de är hungriga äter de snabbt, utan att tugga maten nog. Detta kan leda till att magen förlorar sin normala funktion.

Äta samtidigt som man använder hjärnan. Att äta medan du tittar på tv, läser tidningar eller diskuterar, kan lätt försämra magens funktion. Efter middagen, bör man inte omedelbart sätta sig ner för att arbeta, och man bör undvika att använda hjärnan. Vila lite, då kan tillräcklig energi gå till magen för att ta hand om mat.

Ta en liten paus efter måltiden så att kroppen kan fokusera på matsmältningen.

Att äta för mycket kall mat. Kineser gillar att äta varm och lagad mat, vilket är mycket fördelaktigt för magen.

Kinesisk medicin har konceptet: ”kyla leder till stagnation”. Kall mat får lätt qi och blod att stagnera, vilket leder till många besvär.

Kinesisk medicin har konceptet: ”kyla leder till stagnation”. Kall mat får lätt qi och blod att stagnera, vilket leder till många besvär, såsom IBS, dysmenorré, och även tumörer. Många sjukdomar orsakas av kall mat. Råa grönsaker och kött, särskilt rått kött, stör den normala gastrointestinala funktionen. Vissa personer blir infekterade med parasiter på grund av att de äter rå mat.

Att äta för mycket vid fel tidpunkt. På morgonen och vid lunchtid ska vi äta tillräckligt med mat. Eftersom kvällsmat intas nära inpå sömnen, bör man inte äta mycket. En del människor brukar inte äta frukost, äter för mycket vid kvällsmaten, och ibland äter man nära midnatt, vilket leder till dysfunktion i magtarmkanalen, som vidare leder till många sjukdomar.

Generellt är morgonen en bra tid för kroppen att ta hand om maten.

Benjamin Kong driver kliniken Kinesisk Akupunktur i Halmstad och håller ofta kurser runtom i landet.

Doktor Kong svarar på frågor av allmän karaktär utifrån TKM. Skicka din fråga till [email protected] Doktor Kong håller också kurser runtom i landet. Läs mer om kursen på Benjamin Kongs hemsida.

 

Rekommenderat

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024