CNN hotar med juridiska processer efter läckta ljudinspelningar
Project Veritas vd, James O'Keefe. Foto: Skärmdump/Project Veritas/Youtube


Project Veritas har kommit över ljudinspelningar från CNN:s redaktionella morgonmöten där man uppvisar sin ”partiska politiska agenda”. Tv-kanalen hotar nu med juridiska processer.

Det var på tisdagen som Project Veritas publicerade de läckta ljudinspelningarna på sin hemsida. I en av dem säger CNN:s vd Jeff Zucker att president Donald Trump ”vet att han håller på att förlora” och ”är sjuk, kanske tänder av på steroider eller inte”.

– Jag vet inte. Men han agerar oberäkneligt och desperat, och vi behöver inte normalisera det.

Han pratar också om att hans anställda på CNN ska attackera republikanen Lindsey Graham.

I ett annat klipp säger en annan anställd på tv-kanalen, David Vigilante, att journalisten Tucker Carlson på Fox News är en rasist och att de sänder vit makts-program.

– Dessa uttalanden från höga chefer på CNN bevisar att de helt enkelt är ointresserade av att vara opartiska när man rapporterar nyheter, säger James O’Keefe, grundare och vd för Project Veritas.

CNN hotar nu med juridiska processer. På Twitter skriver tv-kanalens kommunikationsavdelning att ”detta kan vara ett brott”.

16-åring stämde CNN för förtal – tv-bolaget går med på förlikning

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.