C-vitaminets verkan på hälsan censureras – del 2
C-vitamin i frukt är kemiskt identisk med askorbinsyra. Foto: Peter Kraayvanger/Pixabay


Många av oss är vana att ta extra C-vitamin vid förkylning och influensa. Men läkaren Andrew W Saul säger att läkare som använder C-vitamin för att hjälpa patienter med covid-19 och för att skydda andra från att bli sjuka, ofta möts av skrämsel och censur från myndigheter.

Andrew Saul är läkare och grundare av Orthomolecular News Service (ONS). Organisationen verkar för att använda substanser som är naturliga för kroppen vid sjukdomsbehandling.

Sedan januari har han skickat ut ett antal pressmeddelanden med studier och kliniska bevis som visar på framgången med att behandla covid-19 med C-vitamin. Men gång på gång blir hans meddelanden censurerade.

I del 1 av den här artikelserien diskuterade Saul läkare som förde fram användningen av C-vitamin under 1900-talet, inklusive Frederick Robert Klenner och Robert Cathcart. I del 2 diskuterar Saul en del av de hinder som dagens läkare möter när det gäller C-vitamin, trots en solid historia av säkerhet och effektivitet.

Epoch Times: Vi har känt till vad höga doser C-vitamin kan ha för effekt sedan 1940-talet, så varför känner inte fler läkare till det?

Andrew Saul: Läkare läser på läkarutbildningen och de lär sig mycket om medicin, men de får väldigt lite information om näring. Och det de får säger i princip ”Vitaminer är slöseri med pengar, det fungerar inte och det gör skada.” Men det stämmer inte.

Så varifrån kommer det här? Ja, läkemedelsindustrin har stor påverkan på den medicinska utbildningen och det här är välkänt. Marcia Angell, före detta redaktör vid New England Journal of Medicine, skrev boken ”The Truth About the Drug Companies” (sanningen om läkemedelsföretagen, övers anm) för flera år sedan. Hon exponerade hur de medicinska utbildningarna och den medicinska forskningen kontrolleras av industrins pengar. Men det finns inte mycket pengar i att forska på C-vitamin. Man kan köpa nästan en halv miljon milligram C-vitamin för 15 dollar (motsvarande 150 kronor).

Uppenbarligen är det mycket billigare, men det handlar inte bara om pengar. Det handlar om egon. Det handlar om ignorans. Och det handlar om folk som menar väl, men som kan ha fel.

Den här informationen blockeras medvetet, och om du delar den så kommer de att sätta dig i Facebook Jail, vilket innebär att du inte tillåts dela någonting mer.

Hela syftet med vetenskap, media och regering är att diskutera allting. Jag tror att USA:s grundlagsfäder ville kunna prata om allting och det är därför vi har det första konstitutionstillägget. Men det som pågår nu är att världshälsoorganisationen specifikt har träffat Google, Facebook, Amazon och andra mediaaktörer och bett dem att sluta tillåta den här informationen att spridas i koppling till coronaviruset. Den här informationen blockeras medvetet, och om du delar den så kommer de att sätta dig i Facebook Jail, vilket innebär att du inte tillåts dela någonting mer. Jag har varit där så jag talar utifrån egen erfarenhet.

Förstahandsinformation från läkare nedvärderas som ”fake news”. Det här är en enorm, moralisk sak just nu, och fria diskussioner om det här är inte tillåtet. Det är en mycket allvarlig sak när läkare bekämpar en sjukdom som de inte har något vaccin mot, de har ingen medicin som kan bota den, och de bekämpar den med en bakbunden hand eftersom den här informationen hålls borta från dem.

Den goda nyheten är att ordet kom ut. När vi publicerade de preliminära resultaten av arbetet i Kina fick vi ut det innan censorerna kom åt oss. Så vi hade några veckor innan nedslaget, och det spred sig som en eld. C-vitamin var plötsligt slutsålt runt om i världen. Det blev mycket svårt att hitta, och i vissa områden omöjligt.

Fler och fler läkare gör det här nu. Men en del läkare råkar ut för problem när de använder C-vitamin, eftersom linjen är att man inte får göra det.

De här så kallade rajderna (mot läkarmottagningarna där läkare behandlar patienter med C-vitamin) görs avsiktligt för att skrämma läkare eftersom de är rädda att bli av med sina läkarlegitimationer. Men det är mer en politisk situation än en medicinsk. Jag känner ett antal läkare som har blivit utsatta på grund av att de vågar använda vitaminer, men om man har tillräckligt med pengar, energi och tid, så kan man driva det här och vinna.

Vi har någonting nu som faktiskt underlättar. President Donald Trump skrev 2017 under lagen Right to Try Act (rätten att prova, övers anm). Det här är en nationell lag som säger att människor som är i en desperat situation i princip kan få vilken medicinsk behandling de vill. Och det skulle omfatta att använda C-vitamin mot covid-19.

Med C-vitamin har vi någonting som är känt för att vara säkert, känt för att förbättra immunförsvaret, känt för att vara antiviralt, och specifikt känt för att vara värdefullt mot lunginflammation.

Men skulle man prata med många konventionella medier så skulle de säga att det inte finns bevis för att C-vitamin kan bota covid-19. Ja, först och främst så finns det inget bevis för någonting alls som kan bota covid-19. Med C-vitamin har vi någonting som är känt för att vara säkert, känt för att förbättra immunförsvaret, känt för att vara antiviralt, och specifikt känt för att vara värdefullt mot lunginflammation.

Människor är rädda för att dö. Och det som dödar människor med covid-19 är försämringen till lunginflammation eller SARS. Massiv lunginflammation och utslagning är det som dödar människor. Det är därför de sätts på respirator. Det är därför det är en så hemskt allvarlig sjukdom. Men lunginflammation, influensavirus och SARS har funnits med oss ett tag och vi har aldrig stängt ner landet på grund av det. Tricket här är att undvika att någon dör. Och C-vitamin har studerats mycket väl när det gäller lunginflammation. De flesta människor vet inte det, men det gjordes en studie som visade att även en mycket liten mängd C-vitamin som gavs till allvarligt sjuka, äldre patienter med lunginflammation på sjukhuset minskade dödstalet med 80 procent.

I den här studien fick patienterna C-vitamin, inte ens intravenöst, och inte ens en stor dos utan 200 mg per dag. Det är bara lite mer än två gånger den dagliga rekommenderade dosen i USA och det gav 80 procents minskning av dödstalen. Vi pratar om en häpnadsväckande effekt av C-vitamin även i måttliga doser. Allmänheten behöver få reda på det här.

Epoch Times: Vilken är skillnaden mellan C-vitamin som kommer från maten och det som läkare använder i de här högdosbehandlingarna? För det skulle bli många apelsiner bara för att få i sig 1000 mg C-vitamin.

Saul: Syntetisk C-vitamin gör det lättillgängligt för alla. Det är billigt, men det är inte frukt. Jag önskar att det vore det, men så är det.

C-vitamin i frukt är kemiskt identisk med askorbinsyra. Man bör äta frukt och grönsaker för de andra goda sakerna som de innehåller, men ta också mycket C-vitamin som askorbinsyra. Man behöver ta både och.

Om någon säger att askorbinsyra är dåligt, kolla då upp om de säljer någonting annat. Jag har inga ekonomiska kopplingar till den industri som tillverkar vitamintillskott.

Epoch Times: Så hur mycket borde vi ta?

Saul: Så ta tillräckligt mycket C-vitamin för att må bra. Om du inte mår bra skulle Cathcart säga ”Ta mer”. Hur mycket mer? Ta tillräckligt för att det ska fungera bra för dig. Vi är alla olika, och du är olika på olika dagar. Man är annorlunda när man är sjuk än när man är frisk. Så din mängd C-vitamin varierar, men mag- och tarmsystemet visar vad det klarar, när det är mättat. Så ta så mycket att du mår bättre, men inte så mycket att avföringen blir lös. Ta så mycket som du kan ta och ändå må bra.

För att ge ungefärliga riktlinjer har International Society for Orthomolecular Society publicerat de här dagliga rekommendationerna för att förebygga mot covid-19.

C-vitamin: <3 000 mg (eller mer) dagligen, uppdelat på flera tillfällen.

D3-vitamin: <2 000 International Units dagligen. (Börja med 5 000 IU/dag i två veckor, minska sedan till 2 000)

Magnesium: <400 mg dagligen (i form av citrat, malat, chelat eller klorid).

Zink: <20 mg dagligen.

Selen: <100 µg dagligen.

Följ Conan på Twitter: @ConanMilner

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.