Busschauffören Lars slutar efter skräckupplevelsen – "Jag blev otroligt chockad"


Busschauffören Lars Sjögren, 63 år, var med om något riktigt otäckt på tisdagen. Han körde sin linjebuss in i en vänstersväng när en bil kommer rakt mot honom. Föraren tittade ner på sin mobiltelefon, skriver Expressen.

– Jag ser hur han sitter och tittar ner i sitt knä och då tänker jag ”shit nu smäller det”, säger han till tidningen.

Han har jobbat som busschaufför i 43 år. Men nu slutar han sitt jobb på grund av den traumatiska upplevelsen som mycket väl kunde ha slutat i en frontalkrock med dödsfall som resultat.

Det var på tisdagen händelsen inträffade. Lars Sjögren från Kode körde då linjebussen 320 från Tjuvkilsboden mot Ytterby i Kungälv när såg en mötande bil komma mot honom. Föraren satt i bilen och tittade ner i mobiltelefonen och Sjögren trodde att det skulle sluta i en frontalkrock.

– Det är så nära, jag kan inte bedöma hur många meter. Precis då tittar han upp och ser att jag är mitt emot honom. Då korrigerar han bilen och styr häftigt till höger. På något underligt vänster klarar han det.

”Hade just kommit in i vänsterkurvan mot Gullbringa. Där möter jag en personbil vars förare pillar med sin mobiltelefon, han tittar ner på den och tar inte sin högerkurva. Han kör i blindo över på min sida av vägen”, skriver han på Facebook.

Han känner att bilen är på väg mot bussen och att det kommer att sluta i en frontalkrock.

”Vi kommer att frontalkrocka!!! Med en halv sekund kvar tittar han upp och kastar sin bil åt höger. Jag han släppa upp gaspedalen så hastigheten sänktes något. Det är 50 km där och eftersom jag precis startat från hållplatsen var min hastighet redan låg.”

Den obehagliga händelsen gör att Lars Sjögren nu väljer att sluta sitt jobb som busschaufför.

”Har jag inte varit inblandad i någon allvarlig kollision under mina 43 år i branschen och vill inte bli inblandad i någon”, skriver han på sin Facebook-sida.

Lars Sjögren har kört buss sedan 1975 och har varit yrkeslärare i tung trafik. För ett år sedan gick han i pension, men han kör buss emellanåt. Han säger till Expressen att han älskar sitt jobb som busschaufför då han ser det som ett kall. Dessutom tycker han om att ha social kontakt med människor då det är som att vara en taxichaufför och man blir ”något av en psykolog till människor”.

Men efter den obehagliga händelse som kunde ha slutat i katastrof väljer han alltså att sluta och ta timeout på obestämd tid.

Lars Sjögrens arbetsgivare har accepterat hans beslut om timeout.

”Nu fattas det en busschaufför i Kungälv”, skriver han på sin Facebook-sida.

Skidåkare stöter på ovanligt djur i skogen – se deras reaktioner

Slav under kommunismen