Brand vid skola i Norrköping – misstänks vara anlagd
En träbyggnad började brinna vid en skola i Norrköping på fredagseftermiddagen. Foto: Epoch Times-arkivbild


En träbyggnad vid Ebersteinska gymnasiet i Norrköping började brinna sent på fredagseftermiddagen. Polisen misstänker att branden är anlagd.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades klockan 16:49 då en fristående byggnad vid skolområdet började brinna. Enligt SVT som var på plats ska det ha varit kraftig rökutveckling och flera personer i centrum kände av brandröken.

Polisen spärrade av området och tvingades reglera trafiken förbi brandplatsen så att räddningstjänsten snabbare kunde utföra släckningsarbetet. 

– Det är en mindre byggnad utanför skolan, men inom skolområdet som har börjat brinna. Vi kunde snabbt släcka branden, men det bolmade ut rök, säger Niklas Nyrén, vid räddningstjänsten Östra Götaland till tv-kanalen.

Polisen skriver på sin hemsida att man tror att det rör sig om en anlagd brand och har därför inlett en förundersökning om mordbrand.

Vittnen ska ha sett två personer lämna området när branden bröt ut. Polisen är därför intresserad av iakttagelser.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.