Black Lives Matter-aktivist åtalas efter stormningen av Kapitolium
John Earle Sullivan kommer att åtalas efter stormningen av Kapitolium i Washington D.C. den 6 januari. Foto: Utah County Jail


26-årige Black Lives Matter-aktivisten John Earle Sullivan, som deltog i stormningen av Kapitolium i Washington D.C. den 6 januari, har nu gripits och kommer att åtalas.

Justitiedepartementet skriver i ett uttalande att han greps i Utah på torsdagen och anklagas för att ha tagit sig in i byggnaden via en krossad ruta och tryckt sig förbi polis. Samtidigt ska han ha burit en ballistisk väst och gasmask vid tillfället.

Enligt ett domstolsbeslut anklagas han för att ha varit utanför Kapitolium och talat till en folksamling där han bland ska ha sagt att ”vi ska bränna ner den här sk…” och ”vi måste slita bort Trump från [hans] befattning”.

Sullivan kommer nu att åtalas för civil olydnad, våldsamt intrång och obehörigt tillträde. Tidigare har han sagt att han bara var där för att dokumentera händelsen.

Han har förespråkat väpnad revolution på sociala medier. I juni förra året organiserade han en demonstration med Black Lives Matter-aktivister och medlemmar i vänsterautonoma gruppen Antifa i Provo i Utah. I samband med händelsen står han åtalad för upplopp och brottslig åverkan.

Under demonstrationen vandaliserade han fordon och uppmanade människor att blockera vägar, enligt Deseret News.

Sullivan är grundare till Insurgence USA, en aktivistgrupp som bildades i samband med att George Floyd avled efter ett polisingripande sommaren 2020.

 

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Här ser du hur du kan stödja oss.