Antalet skjutningar ökar
Antalet skjutningar i Sverige ökar. Foto: Epoch Times-arkivbild


Trots den pågående pandemin och de satsningar som görs mot gängvåldet ökar antalet skjutningar i Sverige. Det rapporterar SVT Nyheter.

Mellan den 1 januari och 15 april i år har 15 personer dött till följd av skjutningar. Det ligger på samma nivå som under 2019. Däremot har antalet skjutningar ökat och ligger nu på 86 stycken. Antal skadade har också ökat och är uppe i 32.

Trots att skjutningarna har ökat anser polisen att det hade varit värre om det inte vore för satsningen Operation Rimfrost, som syftar till att minska våldet.

– Jag kan med säkerhet säga att vi har förhindrat grova våldsbrott så jag påstår att vi har reducerat det dödliga våldet, säger Stefan Hector, nationell kommenderingschef för Operation Rimfrost, till tv-kanalen.

Genom Operation Rimfrost har polisen beslagtagit 545 vapen och 100 kilo sprängmedel samtidigt som över 400 personer har gripits. 200 personer har häktats.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.