Ager-Hanssen: Metro är inte till salu

Gratistidningen Metro. Arkivbild. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT


Metro är inte till salu, säger huvudägaren Christen Ager-Hanssen till tidningen Journalisten. Samtidigt är beskedet att huvudkontoret ska flyttas till London.

Ager-Hanssen berättade för Dagens Nyheter att han strävar efter att sälja Metro och i stället ägna sig åt digitala satsningar.

– Man kan säga att framtiden i print är sjunkande. I vår värld vill vi satsa på allt digitalt: Metro24, Metro Mode, Metro Jobb och metro.se. Vi vill ha kvar och utveckla alla digitala kanaler och vi vill ha kontroll över varumärket. Men en tidning är inget viktigt strategiskt instrument för oss och själva pappersprodukten blir en mindre och mindre del av vår koncern, säger han till DN.

Men nu backar han från uttalandet och säger att man inte tittar aktivt efter någon köpare.

– Nej, jag har inga ambitioner att sälja. Det enda jag kommunicerar till DN är att en pappersprodukt inte är strategiskt rätt över tid. Vi produktutvecklar tidningen precis som allt annat i våra bolag men vi försöker inte aktivt sälja den. Lägger någon ett bud som är tillräckligt intressant så tittar vi på det, precis som alla andra verksamheter i ett investmentbolag, säger Christen Ager-Hanssen till Journalisten.

(TT)