19-åring döms till fängelse för sprängning mot kyrkas festlokal
En 19-årig man döms till fängelse för ett sprängdåd vid en kyrkas festlokal i Södertälje. Foto: Epoch Times-arkivbild


En 19-årig man döms till fängelse för ett sprängdåd mot en kyrkas festlokal i Södertälje förra året, rapporterar Länstidningen i Södertälje.

Det var i mitten av juni 2019 som en sprängning vid entrén till Syrianska ortodoxa kyrkan S:t Afrems i Geneta inträffade.

Den åtalade fångades på övervakningsfilm. Samtidigt hade polisen säkrat mannens dna på en tejbit som hade använts för att montera på sprängladdningen. Även en kabeltång hittades i hemmet vid husrannsakan hos 19-åringen. Polisen hittade även rånarluvor, pyroteknikdelar och en skottsäker väst. 

Mannen döms nu till fängelse i ett år och åtta månader för allmänfarlig ödeläggelse. Han ska dessutom betala 228 700 kronor i skadestånd till försäkringsbolaget Dina försäkringar samt 484 620 kronor till cateringfirmans ägare.

19-åringen förekommer i belastningsregistret elva gånger och ingår samtidigt i den kriminella grupperingen ”Södertäljenätverket”, enligt polisen.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.