Krönika: Nordens länder, förena eder!

En storstadsbos betraktelser

Denna bild skickades hem för att visa att jag var framme i Nordnorge. Jag anade inte att det var det sista dagsljuset den veckan. Infällt syns resväskor medtagna som handbagage. Foto: Emil Almberg


Vi arbetare finns i många former; de flesta föds, lever och dör på ungefär samma ställe, andra flyttar långväga och slår rot i nya trakter. En doldis i arbetslivet är alla dessa som reser långväga med bil eller flyg till kunderna långt bortom vanliga pendlargränser.


Jag är en av dessa som tillbringar kanske halva tiden i bilen på väg till eller ifrån den egentliga sysslan. Mer sällan sätter jag mig på flyget till andra länder men det händer tillräckligt ofta för att jag ska anse mig vara en man på fältet.

Historiker brukar envist hävda att för 1 000 år sedan fanns inget Sverige, samtidigt som de gärna berättar att Danmark grundades exakt år 980.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!