Allt svårare hitta bostad för unga vuxna

Bostadsmarknad: Bostadskris

Epoch Times har pratat med en av många unga vuxna som har stora svårigheter att få och behålla en hyreslägenhet i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/TT


Bostadskrisen blir allt värre. Det handlar inte enbart om brist på bostäder. Eftersom korta anställningsavtal har blivit vanligare har allt fler svårt att bli godkända för ett lägenhetskontrakt.

Emma Svensson beskriver sig själv som lyckligt lottad. Sedan hon kom till Stockholm för sex år sedan för att läsa till sociolog har hon ”bara” behövt flytta fyra gånger.

Genom ett lägenhetslotteri i en närkommun fick hon år 2017 ett hyreskontrakt på en trerummare. Problemet är att vikariatet som gjorde att hon då uppfyllde hyresvärdens krav på arbete och inkomst har tagit slut. Lägenheten har blivit för dyr för Emma Svensson, men för att byta den måste hon bli godkänd av en ny hyresvärd.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!