De paramilitära RSF-styrkorna – som strider mot armén i inbördeskriget i Sudan – bildar en egen regering. Sudans armé förkastar utspelet om en "parallell regering".
En överenskommelse om en "freds- och enighetsregering" har nåtts mellan RSF och flera andra grupper som motsätter sig det befintliga militärstyret.
Överenskommelsen skrevs under i Kenyas huvudstad Nairobi och den alternativa regeringen är tänkt att ha makten över de delar av Sudan som står under olika rebellgruppers kontroll.
Bilda ny armé
För Rapid support forces (RSF) del signerades avtalet av Abd al-Rahim Dagalo, bror till milisens ledare Mohamed Hamdan Dagalo som av okänd anledning inte närvarade. En annan part är en förgrening av rebellrörelsen SPLM-N som kontrollerar områden i södra Sudan.
Avtalet beskriver grundandet av en "sekulär, demokratisk statsbildning som bygger på frihet, jämlikhet och rättvisa" och som ska inkludera alla religioner och folkgrupper. Det slås också fast att grupperna ska bilda en ny och enad armé.
Snabbt svar
Svaret kom snabbt från Sudans armé, som strider mot RSF:s styrkor.
– Vi kommer inte att acceptera att något land erkänner den så kallade parallellregeringen, sade Sudans utrikesminister Ali Youssef, som tillhör armésidan.
Militärstyret i Khartum har också varit kritiskt till Kenyas roll som värdland till motståndsgruppernas möte. Sudans ambassadör har kallats hem från Nairobi som reaktion.
Sudan har i princip delats i tu: armén kontrollerar områden i nord och öst och RSF med samordnade grupper kontrollerar områden i väst och syd. Strider har rasat länge om huvudstaden Khartum, där RSF har kontroll över bland annat presidentpalatset men där armén har gått till motoffensiv.