"Självbränningen på Himmelska fridens torg" var en dåligt iscensatt bluff för att förtala Falun Gong
Polisen står beredd med en filt till ett av "offren" på Himmelska fridens torg. (Skärmdump)


Den så kallade självbränningen på Himmelska fridens torg den 23 januari 2001 i centrala Peking är en bluff, planerad och utförd av den kinesiska kommunistregimen för att smutskasta den traditionella andliga metoden Falun Gong.

World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong (Värlsdsorganisationen för att undersöka förföljelsen av Falun Gong, WOIPFG) har samlat in övertygande bevis på att ”självbränningen på Himmelska fridens torg” är en konspiration, som iscensattes av den kinesiska regimen, med bland andra den förre ledaren för det Kinesiska kommunistpartiet, Jiang Zemin, och den förre chefen för det politisk-rättsliga utskottet, Zhou Yongkang. Syftet med konspirationen är att smutskasta Falun Gong och få det kinesiska folket att följa regimens förföljelsepolitik mot Falun Gong utan att ställa några frågor.

Fyra nyckelbevis:

En datoranalys av en av de påstådda självbrännarnas röst. Wang Jidong var den av ”självbrännarna” som skrek under incidenten på Himmelska fridens torg, och analysen visar att rösten från tre olika avsnitt av statliga CCTV:s program ”Ämnen i fokus” som ska visa en intervju med Wang efter incidenten och den inspelade rösten från Wang på torget inte kommer från samma person. Analysen utfördes av ett prestigefyllt röstlaboratorium på Taiwan University.

En undersökning av Jishuitan-sjukhuset av en av de påstådda självbrännarnas plötsliga död, nämligen 12-åriga Liu Siying, indikerar att regimen kan ha mördat henne för att förstöra bevis och eliminera ett vittne till händelsen. WOIPFG kom över detaljerad information från läkare på Jishuitan-sjukhuset som behandlade Liu Siying. En läkare sade att när Liu plötsligt dog hade hon i princip tillfrisknat och var redo att skrivas ut. Hela den dagen innan hon dog visade Lius EKG och andra prover normala resultat. På morgonen, lördagen den 17 mars, mellan 8 och 9, besökte chefen för Jishuitan-sjukhuset och chefen för Pekings byrå för medicinska ärenden Liu på avdelningen där hon låg. De talade med henne länge och hon var ”mycket livlig och aktiv” enligt personal. Runt lunchtid märkte läkarna att Liu befann sig i ett kritiskt tillstånd. Hon dog strax därefter. En undersökning av WOIPFG visade även att obduktionen av Liu utfördes på Jishuitan-sjukhuset, men obduktionsprotokollet utfärdades av akutmottagningen. Förutom ett kort omnämnande av hjärtsvikt så offentliggjordes aldrig den exakta dödsorsaken.

Jishuitan-sjukhuset ligger omkring 10 km från Himmelska fridens torg. Med en polisbil med påslagna sirener som banade väg tog det ambulansen två timmar att avverka den sträckan. Enligt en artikel från nyhetsbyrån Xinhua den 30 januari 2001 inträffade ”självbränningen” den 23 januari kl. 14.41. Mindre än sju minuter senare var tre ambulanser på plats för att ta ”självbrännarna” till Jishuitan-sjukhuset, eftersom det ansågs ha den bästa brännskadebehandlingen i Peking. WOIPFG bekräftade emellertid med flera anställda på sjukhuset att de skadade ”självbrännarna” anlände till sjukhuset runt kl. 17. En 20 minuter lång väg tog ambulansen mer än två timmar. Vad hände under de två timmarna?

”False Fire”, en prisbelönt dokumentär av den oberoende kinesiskspråkiga TV-kanalen New Tang Dynasty TV, visar flera hål i den officiella historien genom att noga undersöka filmen som den kinesiska televisionen visade efter incidenten. En slow motion-sekvens visar hur en av kvinnorna, Liu Chunling, som enligt Xinhua dog av brännskadorna, får ett kraftigt slag i huvudet med vad som ser ut som en metallstång av en man i armérock. Man kan se hur hon genast faller samman, och troligen dog av slaget.

Dessutom visar CCTV:s bilder hur övervakningskameran som filmar torget har en ovanlig frihet när det gäller att zooma in och ut för att fånga rätt detaljer i den förmodat plötsligt uppkomna incidenten. Många poliser bär också på filtar och andra typiska redskap och ser ut att ha väntat på att händelsen skulle inträffa.

Ovanstående bevis stödjer att denna tragedi iscensattes av regimen.

13 år har gått sedan ”självbränningen” ägde rum, och sanningen om den fabricerade händelsen har fått omfattande spridning. Kommunistregimen fortsätter dock att förfölja Falun Gong och upprepar sina lögner inuti och utanför Kina. Vi uppmanar allmänheten att klart se kommunistpartiets lögnaktiga natur, fortsätta att kräva ett slut på förföljelsen och hjälpa till att  ställa alla skyldiga inför rätta.