FN larmar om avrättningar och sexuellt våld när den Rwandastödda rebellgruppen M23 rycker fram i Kongo-Kinshasa. Bara i staden Goma har flera hundra människor dödats den senaste veckan.
Sedan i söndags beräknas minst 700 människor ha dött och över 2 800 skadats i strider i och runt Goma, provinsen Norra Kivus huvudstad.
Siffrorna kommer från Världshälsoorganisationen (WHO) och FN. Och siffran kommer sannolikt att stiga, varnar FN som dessutom har dokumenterat två fall av dödliga bombdåd mot bostäder som inhyser internflyktingar.
I Goma, som i stort har belägrats av M23, tar man nu hand om sina döda.
– Vi vill inte leva under dessa människor, säger en invånare i staden Goma till AFP om rebellerna.
Sexuellt våld, där även kongolesiska soldater misstänks vara förövare, har också dokumenterats och håller på att verifieras, enligt Jeremy Laurence, talesperson för FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter.
Fortsätta till Kinshasa
Rwandastödda M23:s dramatiska intrång i provinsen i söndags har utlöst en militär och diplomatisk kris. Rebellerna hävdar att de är på jakt efter personer med koppling till folkmordet i Rwanda 1994 – och inte är intresserade av Kongo-Kinshasas värdefulla jordartsmineraler.
Men exakt vad M23 har för motiv är oklart.
– Vi kommer att fortsätta frihetsmarschen hela vägen till Kinshasa, sade rebelledaren Corneille Nangaa på torsdagen.
Rebellerna rapporteras nu röra sig söderut. I tvåmiljonersstaden Bukavu, huvudstad i Södra Kivu, ringlar köer av frivilliga som vill ansluta sig till en milis som stödjer arméns kamp mot M23. Unga män tränar på stadens arenor.
Nära viktigt flygfält
Försvarslinjen går omkring fyra mil norr om Bukavu, nära ett strategiskt viktigt militärt flygfält. Kongo-Kinshasas president Felix Tshisekedi har utlovat ett kraftfullt militärt svar på M23:s framryckning.
FN och flera enskilda länder uppmanar Rwanda att dra tillbaka rebellerna och Storbritannien har hotat se över biståndet. Men Rwandas president Paul Kagame slår ifrån sig anklagelser om att hans styre stödjer M23.
– M23 är inte rwandier – de är kongoleser, säger han.
Den afrikanska samarbetsorganisationen SADC håller under fredagen ett extrainsatt toppmöte med anledning av krisen, som tvingat hundratusentals på flykt.