Det senaste dygnet har 77 personer avlidit i covid-19 i Sverige och därmed är det totalt 870 personer som har dött, enligt Folkhälsomyndigheten.
544 personer har bekräftats vara smittade.
Karin Tegmark-Wisell, chef för avdelningen mikrobiologi på Folkhälsomyndigheten, säger att det är för tidigt att dra slutsatser om en eventuell avmattning.
– Dock är det bra att det inte sker någon kraftig uppgång i de senaste dagarnas rapporter. Vi får se den kommande veckan, säger hon och tillägger att det finns en eftersläpning i rapporteringen.
Stora regionala skillnader
Av de människor som sökt sig till vården med luftvägssymtom har allt fler sedan visat sig ha covid-19, säger Karin Tegmark-Wisell. Det visar så kallad sentinelövervakning.
Vecka 14 hade 14 procent av personerna som sökt vård med luftvägsinfektion covid-19. Det finns stora regionala skillnader, där framför allt Stockholm sticker ut med högre siffror.
Hon noterar nedgångar i antalen fall av influensa, vinterkräksjuka och RS-virus, sedan virusets utbrott.
– Det är ett tecken på att de åtgärder som görs har effekter på luftvägsinfektioner, säger Tegmark-Wisell.
469 IVA-behandlas
Enligt Socialstyrelsens senaste siffra vårdas 469 covid-19-patienter på intensivvårdsavdelningar.
Samtidigt finns nu coronaviruset på äldreboenden i 15 av Sveriges 21 län, enligt länsstyrelsernas lägesrapport till regeringen, rapporterar SVT. I Dalarna och Örebro har hela avdelningar på äldreboenden gjorts om till covid-19-avdelningar.
Taha Alexandersson, ställföreträdande krisberedskapschef på Socialstyrelsen säger att ingen av landets regioner rapporterar någon kritisk påverkan på den katastrofmedicinska beredskapen.
– Däremot så har en tredjedel av landets regioner en betydande till allvarlig påverkan, vilket är allvarligt, säger hon.
80 procent av landets regioner rapporterar en betydande påverkan, medan tio procent rapporterar en allvarlig påverkan.