William Barr: Antifa vill ha ”socialism, kommunism” i USA
USA:s justitieminister Willam Barr vid justitiedepartementet i Washington D.C. den 18 april 2019. Foto: Brendan Smialowski/AFP via Getty Images


Justitieminister William Barr sade på söndagen att han ser Antifa som en revolutionär grupp, vars mål är att etablera socialism eller kommunism i USA.

I en intervju med Mark Levin på Fox News riktade han skarp kritik mot den vänsterextremistiska, autonoma rörelsen Antifa, samtidigt som han noterar att det är ett svårt fenomen att handskas med.

– De är en revolutionär grupp som är intresserade av någon sorts form av socialism, kommunism. De är i grunden bolsjeviker. Deras taktiker är fascistiska, säger Barr.

”Skapa en utopi för oss alla”

Officiellt identifierar sig Antifa med de kommunistiska, socialistiska och marxistiska ideologierna.

Enligt justitieministern har gruppen som mål att få bort Donald Trump som president.

– De har försökt ställa honom inför riksrätt från dag ett. De har gjort allt de kan. De har splittrat vårt systems normer för att göra vad de kan för att få bort honom från ämbetet och försvaga hans administration, och jag tror att det är på grund av maktbegär.

Han säger att vänstern vill ha makt eftersom det ingår ”i deras sekulära religion” och de vill också ”styra folks liv så att de kan skapa en utopi för oss alla”.

William Barr säger i intervjun med Fox News att Antifa inte förväntade sig att Donald Trump skulle vinna presidentvalet 2016 ”och det gör dem upprörda”.

I slutet av maj sade Trump att han kommer att klassa gruppen som en terrororganisation. Administrationen i Vita huset har dock ännu inte formellt vidtagit den åtgärden.

Project Veritas infiltrerar Antifa – avslöjar våldsträning

”Urbant gerillakrig”

Presidenten har tidigare anklagat Antifa och andra vänstergrupper för att vara delaktiga i upploppen under protesterna i efterdyningarna av den svarte mannen George Floyds död.

“Våldet som uppviglas och används av Antifa och andra liknande grupper i samband med upploppen är inhemsk terrorism och kommer att behandlas därefter”, sade Barr i slutet av maj i ett uttalande.

I juni sade han att federala myndigheter gör omfattande utredningar kring vissa individer med kopplingar till Antifa.

Han berättar för Mark Levin på Fox News att gruppen bedriver en ny form av ”urbant gerillakrig”, och att de ”skyddar sig” genom den här formen av lagliga demonstrationer.

– Det de gör är att de kapar dessa demonstrationer och provocerar fram våld, och de har olika kopplingar till personer alltifrån en slags topprovokatörer ner till folk som fungerar som deras hantlangare och som utför de våldsamma uppdragen.

Samtidigt säger han att de taktiker Antifa använder sig av gör att det är ett svårt fenomen att handskas med.

Barr hävdar också att etablerade medier ljuger för det amerikanska folket genom att medvetet undvika att rapportera om våldet som sker vid upploppen.

Antifa och vänstergrupper utnyttjar protesterna för revolution

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.