loadingFoto: Ritz hotel London
Foto: Ritz hotel London
Weekend nr 10 vecka 52 2023

Vi brinner för ett klassiskt nyår!

Redaktionen

På ärevördiga hotellet Ritz i London vet man värdet av att tillhandahålla inte bara oklanderlig kokkonst, utan även spektakulära inslag som marinerar dinerandet i en härlig feststämning. På några sidor presenterar vi inslag som alla, på sitt eget sätt bidrar till att skapa ett klassiskt nyår.

Klassiska crépes Suzette in the making på Ritz. Många hävdar att rätten uppfanns av misstag på Café De Paris i Monte Carlo 1885. Enligt sägnen ska prinsen av Wales, blivande Edvard VI, vid ett av sina besök i furstendömet, ha blivit föreslagen en pannkaka tillagad på ett nytt sätt.

Den unge kocken Henri Charpentier fick det ärofyllda uppdraget att exekvera anrättningen. Charpentier har i sina memoarer berättat att han av misstag råkade sätta eld på alkoholen som ingick i receptet. Följden blev att pannkakorna flamberades. På grund av tidsbrist valde kocken ändå att presentera rätten för prinsen. Turligt nog föll rätten prinsen i smaken. Enligt Charpentier frågade prinsen honom om han kunde tänka sig att döpa rätten efter en kvinna, Suzette, som ingick i prinsens sällskap.

Feedback

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loadingFoto: Ritz hotel London
Foto: Ritz hotel London
Weekend nr 10 vecka 52 2023

Vi brinner för ett klassiskt nyår!

Redaktionen

På ärevördiga hotellet Ritz i London vet man värdet av att tillhandahålla inte bara oklanderlig kokkonst, utan även spektakulära inslag som marinerar dinerandet i en härlig feststämning. På några sidor presenterar vi inslag som alla, på sitt eget sätt bidrar till att skapa ett klassiskt nyår.

Klassiska crépes Suzette in the making på Ritz. Många hävdar att rätten uppfanns av misstag på Café De Paris i Monte Carlo 1885. Enligt sägnen ska prinsen av Wales, blivande Edvard VI, vid ett av sina besök i furstendömet, ha blivit föreslagen en pannkaka tillagad på ett nytt sätt.

Den unge kocken Henri Charpentier fick det ärofyllda uppdraget att exekvera anrättningen. Charpentier har i sina memoarer berättat att han av misstag råkade sätta eld på alkoholen som ingick i receptet. Följden blev att pannkakorna flamberades. På grund av tidsbrist valde kocken ändå att presentera rätten för prinsen. Turligt nog föll rätten prinsen i smaken. Enligt Charpentier frågade prinsen honom om han kunde tänka sig att döpa rätten efter en kvinna, Suzette, som ingick i prinsens sällskap.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2025