På ärevördiga hotellet Ritz i London vet man värdet av att tillhandahålla inte bara oklanderlig kokkonst, utan även spektakulära inslag som marinerar dinerandet i en härlig feststämning. På några sidor presenterar vi inslag som alla, på sitt eget sätt bidrar till att skapa ett klassiskt nyår.
Klassiska crépes Suzette in the making på Ritz. Många hävdar att rätten uppfanns av misstag på Café De Paris i Monte Carlo 1885. Enligt sägnen ska prinsen av Wales, blivande Edvard VI, vid ett av sina besök i furstendömet, ha blivit föreslagen en pannkaka tillagad på ett nytt sätt.
Den unge kocken Henri Charpentier fick det ärofyllda uppdraget att exekvera anrättningen. Charpentier har i sina memoarer berättat att han av misstag råkade sätta eld på alkoholen som ingick i receptet. Följden blev att pannkakorna flamberades. På grund av tidsbrist valde kocken ändå att presentera rätten för prinsen. Turligt nog föll rätten prinsen i smaken. Enligt Charpentier frågade prinsen honom om han kunde tänka sig att döpa rätten efter en kvinna, Suzette, som ingick i prinsens sällskap.