Utredning av vapenstöld på Rosenbad läggs ned
Den formella utredningen av vapenstölder på regeringskansliet läggs ned. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT


Förundersökningen av den rad vapenstölder som skett vid regeringskansliet i Stockholm läggs ned, rapporterar Dagens Juridik.

Vid åtminstone tre tillfällen har ett antal pistoler stulits från ett vapenförråd i Rosenbad som säkerhetsbolaget Securitas hade ansvar för. Därtill stals flera hundra patroner. Endast en stulen pistol har återfunnits – hos en pojke som senare dömdes för att ha försökt mörda en ledare i ett kriminellt nätverk.

En man i 30-årsåldern som arbetade som Securitas-väktare vid Rosenbad greps, förhördes och anhölls i ett tidigt skede, men släpptes senare. Han befinner sig sedan en tid tillbaka utomlands.

Nyligen rapporterade Dagens Juridik att det inte hållits några andra förhör än det med den mannen på 17 månader. Nu rapporterar sajten att åklagaren lagt ned förundersökningen, vilket framgår av en handling denne lämnat in till tingsrätten.

(TT)

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99kr – klicka här för mer information.