USA vill minska migrantströmmar genom bistånd
USA:s vicepresident Kamala Harris under det virtuella mötet med Guatemalas president Alejandro Giammattei i måndags. Foto: Jacquelyn Martin/AP/TT


USA:s vicepresident Kamala Harris meddelar att landets bistånd till centralamerikanska länder ska höjas med 310 miljoner dollar, i ett försök att få färre att söka sig norrut i hopp om ett bättre liv.

Beskedet kommer efter ett samtal mellan Harris och Guatemalas president Alejandro Giammattei.

– Vi vill arbeta tillsammans med er för att ge hopp till folket i Guatemala om att det kommer att finnas möjligheter för dem om de stannar, säger Harris.

Biståndstillskottet ska bland annat gå till att hantera konsekvenserna av orkaner, torka och matbrist i regionen, samt effekterna av pandemin.

Guatemalas utrikesminister Pedro Brolo uppger efter Harris och Giammatteis virtuella möte att länderna kommit överens om utökat samarbete kring gränsbevakning.

Harris väntas besöka regionen i juni.

(TT-Reuters)

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99kr – klicka här för mer information.