USA: Barn under 18 år dog i covid-19
Läkare testar sjukhuspersonal med influensasymtom för KKP-viruset i tält som satts upp för att fånga upp möjliga covid-19 patienter innan de går in på akutavdelningen vid St. Barnabas sjukhus i Bronx Borough i New York City den 24 mars, 2020. Foto: Misha Friedman, Getty Images


Hälsoskyddsmyndigheten i Los Angeles har meddelat att ett barn dött av KKP-viruset, samtidigt som ytterligare tre dött, när över 100 nya fall bekräftats.

Dr Barbara Ferrer, chef på folkhälsomyndigheten i Los Angeles County, säger i en tv-konferens att "en person under 18 år" dött och blir därmed "en förkrossande påminnelse om att covid-19 drabbar människor i alla åldrar." Hon avslöjade inte individens exakta ålder men tillade att personen är från Lancaster.

Man tror att detta är första gången en person under 18  år har dött av KKP-viruset i USA.

Epoch Times kallar det nya coronaviruset, som orsakar sjukdomen covid-19, för KKP-viruset eftersom det kinesiska kommunistpartiets mörkning och dåliga hantering har lett till att viruset har spridits över hela Kina och orsakat en global pandemi.

Ferrer säger att det totala antalet smittade nu uppgår till 662, varav 128 nya fall rapporterades under tisdagen. Fram till nu har 11 personer dött av viruset.

Fyrtiotvå procent av dessa fall är mellan 18 och 40 år, och 39 procent är mellan 41 och 65 år, tillade hon.

– Det är tungt att rapportera dessa siffror, för bakom dessa siffror finns familjer och vänner som upplever fruktansvärda förluster. Vi, hela Los Angeles samhälle, har er i våra tankar och böner, säger hon.

Det här viruset "skiljer inte på ålder, ras eller inkomstnivå, och det vi nu ser på platser som New York är en indikation på vad vi borde förbereda oss på att få uppleva här”, säger Ferrer. Hon uppmanade återigen till självkarantän och distansåtgärder för att ”jämna ut kurvan” i Kalifornien.

Antalet fall i Los Angeles län kommer att stiga när möjligheterna till provtagning ökar, uppger hälsomyndigheten.

New York och USA

Antalet smittade i New Yorks stiger kraftigt, och verkar fördubblas var tredje dag, enligt guvernör Andrew Cuomo. På onsdagen den 25 mars rapporteras över 26 000 bekräftade fall, och minst 271 dödsfall i staten New York till följd av KKP-viruset.

Antalet bekräftade fall i hela USA uppgår till 54 852, och antalet dödsfall 779.

Totalt har USA testat över 300 000 personer för KKP-viruset, och fortsätter med mellan 50 000 och 70 000 per dag, enligt Dr. Deborah Birx, koordinator för Vita husets specialgrupp för coronaviruset.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.