Tyskland lättar på karantänskrav för svenskar
Nybyggda internationella flygplatsen i Berlin. Arkivbild. Foto: Michael Sohn/AP/TT


Personer som reser från Sverige till Tyskland får snart möjlighet att inte längre behöva sitta i coronakarantän vid ankomsten, skriver landets smittskyddsmyndighet Robert-Koch-Institut (RKI) på sin hemsida.

De nya reglerna börjar gälla från och med söndag eftersom RKI har ändrat den tidigare klassificeringen av Sverige som så kallat högincidensområde till att endast räknas som riskområde.

Personer som reser från länder som tillhör den senare kategorin kan undvika karantänen helt genom att ladda upp bevis på tillfrisknande, genomgången vaccineringen eller ett negativt testresultat på myndighetssajten einreiseanmeldung.de. De som reser in utan att ladda upp dessa handlingar måste sitta i tio dagars karantän.

Sverige har räknats som högincidensområde från den 7 mars i år.

Även Litauen, Turkiet och norska regionerna Finnmark och Trøndelag börjar räknas som riskområden i stället för högincidensområden, skriver RKI.

(TT)

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99 kr – klicka här för mer information.