Två hundar skadade av bullar med vassa föremål

Under måndagen varnade polisen för att bullar med glaskross och metallbitar återigen hittats i Malmö. Två hundar har behövt opereras efter att ha fått sig av de farliga bullarna. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT


Två hundar har blivit skadade efter att ha fått i sig bullar med metall eller glaskross i Malmö. Båda hundarna opererades under måndagen, rapporterar Skånska Dagbladet.

– De har behövt föras till veterinär för operation. Det var bakade bullar med antingen vassa metallbitar eller glasbitar i, säger Nils Norling till tidningen.

Enligt P4 Malmöhus har ytterligare en hund dessutom förts till veterinär för att bli röntgad. Polisen gick på måndagsmorgonen ut med en varning till hundägare efter att sådana bullar hittats på flera platser i och omkring Pildammsparken.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!