Tolv döda i masskjutning på bar
Många unga personer befann sig inne på baren när gärningsmannen stormade in. Foto: Mark J. Terrill/AP/TT


Tolv personer sköts ihjäl när en man plötsligt öppnade eld på en bar i södra Kalifornien i USA. Även skytten är död, enligt polisen.

En av de döda är en polis som försökte stoppa gärningsmannen.

Det var full aktivitet på country- och westernbaren Borderline i Thousand Oaks nordväst om Los Angeles när den misstänkte gärningsmannen kom in. Enligt vittnen var mannen klädd i svart och hade skägg.

Ett vittne, John Hedge, berättar att han såg den misstänkte kasta rökgranater och skjuta.

– Jag stod vid entrén och talade med min styvfar. Plötsligt hörde jag höga smällar. Pang, pang, pang, säger han till ABC7.

Visste att det var allvar

En dörrvakt träffades och föll till marken, berättar Hedge. Hans styvfar Tim säger att han direkt visste att det var allvar när han hörde den första smällen. Han drog ner sin styvson till marken för att ta skydd.

– Jag tittade upp och såg att han (skytten) rörde sig till höger. Sedan sköt han dörrvakten, som bara var en ung man. Därefter sköt han en ung flicka i kassan, säger Tim till ABC7.

Räddningspådrag utanför Borderline Bar i södra Kalifornen, där en man öppnade eld under natten till torsdagen. Foto: KABC/AP/TT

Polis dödades

Holden Harrah stod inne i baren och berättar hur mannen kom fram och sköt en kvinna.

– Jag vet inte om hon lever, säger han till CNN.

Utöver de elva offren inne i lokalen dödades också en polis, som var först på plats och besvarade larmanropet om skottlossning.

– Han gav allt och i natt, som jag har sagt till hans fru, dog han som en hjälte eftersom han gick in där för att rädda liv, för att rädda andra människor, säger sheriffen Geoff Dean.

När fler poliser kom fram och tog sig in i lokalen hittade de den misstänkte skytten död, berättar sheriffkontoret.

Dessutom ska minst tolv personer vara skadade, skriver den lokala nyhetskanalen ABC7:s reporter på Twitter.

Musikbaren ligger i Thousand Oaks omkring sex mil nordväst om Los Angeles. Sheriffen i Ventura larmades om händelsen klockan 23.30, klockan 8.30 på morgonen svensk tid.

(TT)