loadingTryffel har blivit en trend i Sverige och på Gotland anordnas både tryffeljakter och kurser i tryffelsök. Tryffel är en svamp som växer under jorden, vanligen på rötter från ek och hassel, men även på lind och avenbok. Foto: Erika Lidén Infobooks
Tryffel har blivit en trend i Sverige och på Gotland anordnas både tryffeljakter och kurser i tryffelsök. Tryffel är en svamp som växer under jorden, vanligen på rötter från ek och hassel, men även på lind och avenbok. Foto: Erika Lidén Infobooks
Weekend nr 4 vecka 46 2023

Svingott

Redaktionen

Nu i helgen går Gotlands Tyffelfestival av stapeln. Ett gyllene tillfälle för dig som vill lära dig mer om skogens svarta guld, och dessutom njuta av delikatess. För dig som inte har möjlighet att besöka Visby i helgen så serverar vi Michelinkocken Norbert Langs recept på en hors d’oeuvre där tryffeln är grädden på purén, förlåt, moset!

Tryffelfestivalen är finalen på Gotlands Tryffelmånad. Under Gotlands Tryffelfestival ligger allt fokus på den gotländska tryffeln. Det är knökfullt med aktiviteter; seminarier om tryffel, marknad med tryffel, tryffelmenyer runt om på krogarna i den forna Hansastaden.

Lördag är Tryffelakademins högtidsdag som inleds med ett tryffelseminarium i Donnerska huset och som även kan ses via nätet. Seminariet handlar om tryffeln i Sverige och i världen och hur man använder den i maten. Klockan 16.30 startar tryffelceremonin i Domkyrkan och efter den en sexrätters middag på Clarion Wisby Hotel.

Feedback

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loadingTryffel har blivit en trend i Sverige och på Gotland anordnas både tryffeljakter och kurser i tryffelsök. Tryffel är en svamp som växer under jorden, vanligen på rötter från ek och hassel, men även på lind och avenbok. Foto: Erika Lidén Infobooks
Tryffel har blivit en trend i Sverige och på Gotland anordnas både tryffeljakter och kurser i tryffelsök. Tryffel är en svamp som växer under jorden, vanligen på rötter från ek och hassel, men även på lind och avenbok. Foto: Erika Lidén Infobooks
Weekend nr 4 vecka 46 2023

Svingott

Redaktionen

Nu i helgen går Gotlands Tyffelfestival av stapeln. Ett gyllene tillfälle för dig som vill lära dig mer om skogens svarta guld, och dessutom njuta av delikatess. För dig som inte har möjlighet att besöka Visby i helgen så serverar vi Michelinkocken Norbert Langs recept på en hors d’oeuvre där tryffeln är grädden på purén, förlåt, moset!

Tryffelfestivalen är finalen på Gotlands Tryffelmånad. Under Gotlands Tryffelfestival ligger allt fokus på den gotländska tryffeln. Det är knökfullt med aktiviteter; seminarier om tryffel, marknad med tryffel, tryffelmenyer runt om på krogarna i den forna Hansastaden.

Lördag är Tryffelakademins högtidsdag som inleds med ett tryffelseminarium i Donnerska huset och som även kan ses via nätet. Seminariet handlar om tryffeln i Sverige och i världen och hur man använder den i maten. Klockan 16.30 startar tryffelceremonin i Domkyrkan och efter den en sexrätters middag på Clarion Wisby Hotel.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2025