Nu i helgen går Gotlands Tyffelfestival av stapeln. Ett gyllene tillfälle för dig som vill lära dig mer om skogens svarta guld, och dessutom njuta av delikatess. För dig som inte har möjlighet att besöka Visby i helgen så serverar vi Michelinkocken Norbert Langs recept på en hors d’oeuvre där tryffeln är grädden på purén, förlåt, moset!
Tryffelfestivalen är finalen på Gotlands Tryffelmånad. Under Gotlands Tryffelfestival ligger allt fokus på den gotländska tryffeln. Det är knökfullt med aktiviteter; seminarier om tryffel, marknad med tryffel, tryffelmenyer runt om på krogarna i den forna Hansastaden.
Lördag är Tryffelakademins högtidsdag som inleds med ett tryffelseminarium i Donnerska huset och som även kan ses via nätet. Seminariet handlar om tryffeln i Sverige och i världen och hur man använder den i maten. Klockan 16.30 startar tryffelceremonin i Domkyrkan och efter den en sexrätters middag på Clarion Wisby Hotel.