(TT)
I samband med Rysslands invasion av Ukraina i februari fanns en stor enighet i idrottsvärlden om att stänga ute idrottare, ledare och delegater från Ryssland och Belarus. Men den senaste tiden har denna enighet börjat spricka, inte minst inom skidåkningen.
Här är turerna:
24 februari Ryssland invaderar Ukraina.
27 februari: Vasaloppet stoppar skidåkare från Ryssland och Belarus.
1 mars: Ryska skidlandslaget lämnar norska Drammen och åker hem till Ryssland efter norska arrangörernas krav på att de inte ska få delta i världscupen i Drammen och Holmenkollen.
1 mars: Efter mycket kritik beslutar Internationella skid- och snowboardförbundet (Fis) att stoppa skidåkare från Ryssland och Belarus.
26 maj: Ryskan Jelena Välbe ställer upp för omval i Fis styrelse, men blir utröstad.
21 september: Fis generalsekreterare Michel Vion öppnar för ryskt deltagande i världscup och VM.
23 september: Sveriges olympiska kommitté (SOK) skriver, tillsammans med övriga nordiska nationella idrottsorganisationer, ett öppet brev till den internationella olympiska och paralympiska rörelsen om vikten av att hålla fast vid restriktionerna mot idrottare från Ryssland och Belarus.
29 september: Fis vice generalsekreterare Niklas Carlsson säger till TT att det är självklart att alla länder ska kunna tävla internationellt, "frågan är när”.
30 september: I en intervju med i italienska Corriere della Sera öppnar IOK:s ordförande Thomas Bach för en comeback för ryska idrottare. "Det handlar om att få idrottare med ryskt pass som inte stödjer kriget tillbaka till tävlingarna", säger Bach.
30 september: SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo blir avbruten i talarstolen när han motsätter sig att ryska och belarusiska representanter tillåts delta i ett möte med Europeiska olympiska kommittén.