loadingVete-katten förvaltar klassiska recept och använder äkta råvaror såsom Valrhonachoklad, Tahitivanilj, riktigt smör och riktig grädde.Foto: Sofia Drevemo
Vete-katten förvaltar klassiska recept och använder äkta råvaror såsom Valrhonachoklad, Tahitivanilj, riktigt smör och riktig grädde.Foto: Sofia Drevemo
Weekend nr 8 vecka 50 2023

Sockerdrömmar och bullkalas

Kristina I. Kleinert

Det märks att det snart är jul. Bland storsäljare som Budapestbakelse, prinsesstårta, mazariner och chokladbollar trängs gula saffransbullar och pepparkakshjärtan. På disken ligger chokladdoppade marsipangrisar i lyxiga förpackningar och fint inslagna röda småtomtar.

Det är en härlig vardagslyx att gå på konditori. Redan i entrédörren går det att ana vilka ljuvligheter som väntar innanför. Doften från nygräddade kanelbullar blandas med nybryggt kaffe, och det mjuka sorlet och klirret från porslin skapar en angenäm atmosfär.

På Kungsgatan i centrala Stockholm ligger anrika Vete-Katten. De historiska lokalerna har byggts ut under åren och består i dag av flera mindre och större rum. Smala korridorer binder samman och skapar en labyrint genom ett kakdoftande landskap.

OM: Vete-Katten

• Vete-Katten finns på nio olika adresser i Stockholm. För att kunna tillverka produkter till alla Vete-Katten arbetar tolv konditorer och tretton bagare i bageriet på Kungsgatan, samt tretton kallskänkor.

• Vete-Katten på Kungsgatan erbjuder frukost, lunch, afternoon tea, bakverk, bröd och praliner. Bland kaffebröd återfinns kardemummabullar, wienerbröd och karlsbaderbullar, katalaner, toscabitar och hallongrottor.

Feedback

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loadingVete-katten förvaltar klassiska recept och använder äkta råvaror såsom Valrhonachoklad, Tahitivanilj, riktigt smör och riktig grädde.Foto: Sofia Drevemo
Vete-katten förvaltar klassiska recept och använder äkta råvaror såsom Valrhonachoklad, Tahitivanilj, riktigt smör och riktig grädde.Foto: Sofia Drevemo
Weekend nr 8 vecka 50 2023

Sockerdrömmar och bullkalas

Kristina I. Kleinert

Det märks att det snart är jul. Bland storsäljare som Budapestbakelse, prinsesstårta, mazariner och chokladbollar trängs gula saffransbullar och pepparkakshjärtan. På disken ligger chokladdoppade marsipangrisar i lyxiga förpackningar och fint inslagna röda småtomtar.

Det är en härlig vardagslyx att gå på konditori. Redan i entrédörren går det att ana vilka ljuvligheter som väntar innanför. Doften från nygräddade kanelbullar blandas med nybryggt kaffe, och det mjuka sorlet och klirret från porslin skapar en angenäm atmosfär.

På Kungsgatan i centrala Stockholm ligger anrika Vete-Katten. De historiska lokalerna har byggts ut under åren och består i dag av flera mindre och större rum. Smala korridorer binder samman och skapar en labyrint genom ett kakdoftande landskap.

OM: Vete-Katten

• Vete-Katten finns på nio olika adresser i Stockholm. För att kunna tillverka produkter till alla Vete-Katten arbetar tolv konditorer och tretton bagare i bageriet på Kungsgatan, samt tretton kallskänkor.

• Vete-Katten på Kungsgatan erbjuder frukost, lunch, afternoon tea, bakverk, bröd och praliner. Bland kaffebröd återfinns kardemummabullar, wienerbröd och karlsbaderbullar, katalaner, toscabitar och hallongrottor.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2025