Skatteverket uppmanar: Se till att hinderspröva i tid
Många vill gifta sig
Se till att ansöka om hindersprövning i god tid om du och din partner tänkt gifta er i sommar. Pandemin har gjort att många väntat med att gifta sig och ansökningstiden hos Skatteverket är därför lång. Foto: Shutterstock


Har du och din partner tänkt gifta er i sommar? Då kan det vara bra att ni ansöker om hindersprövning så snart som möjligt. Handläggningstiden hos Skatteverket är normalt två veckor, men ovanligt många ansöker just nu. 

Sommaren närmar sig och därmed tiden då många vill gifta sig. För att få ingå äktenskap i Sverige måste man först ansöka hos Skatteverket om hindersprövning. Men i år kan det vara extra viktigt att ansöka om hindersprövning i god tid om det planerade bröllopet är tänkt att ske i sommar.

– Antalet hindersprövningar har ökat kraftigt i vår. Det är nästan 35 procent fler som sökt hindersprövning i april i år jämfört med april i fjol. Många flyttade fram sina bröllop under pandemin, och nu verkar det finnas en uppdämd längtan att gifta sig, säger Vjera Catovic, verksamhetsutvecklare på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!