STF: ”Sänkt statlig budget hotar friluftslivet”

Maria Ros Hjelm, generalsekreterare för Svenska turistföreningen, menar att regeringens minskade budget för 2023 för skötsel och skydd av natur hotar friluftslivet. Foto: Erik Simander/TT


Svenska turistföreningen och Friluftsfrämjandet oroas av att regeringens budget för skötsel och skydd av natur har skurits ner rejält. Detta hotar friluftslivets infrastruktur, menar de båda organisationerna.

– Vi kommer göra allt vi kan för att få till en förändring av detta. Vi kommer att uppvakta ministrar, riksdagsledamöter och andra beslutsfattare. Det här är ingenting som vi på något sätt accepterar, säger Maria Ros Hjelm, generalsekreterare för Svenska turistföreningen, till Epoch Times.

De två friluftsorganisationerna Svenska turistföreningen och Friluftsfrämjandet går i ett gemensamt pressmeddelande ut och kritiserar regeringen till följd av att statens budget för skötsel och skydd av natur har skurits ner rejält. Man menar att detta får stora negativa konsekvenser för friluftslivets infrastruktur.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!