SD får toppnotering – L hamnar under riksdagsspärren
SD får ny rekordsiffra samtidigt som L hamnar under riksdagsspärren. Det visar en ny opinionsundersökning. Foto: Epoch Times


Sverigedemokraterna får ny rekordsiffra samtidigt som Liberalerna hamnar under riksdagsspärren. Det visar Svensk Väljaropinion, en sammanvägning av opinionsmätningar, som Kantar Sifo har gjort på uppdrag av SR Ekot.

SD hamnar på 22,9 procent, vilket innebär att man är det andra största partiet.

L hamnar på 3,4 procent. Enligt radion är det partiets sämsta siffra någonsin.

– Man får de siffror man förtjänar och vi ska se till att förtjäna siffror som visar på att vi genom liberala svar kan anta de samhällsproblem som finns, säger Liberalernas partisekreterare Juno Blom, till Ekot.

Socialdemokraternas nedåtgående spiral fortsätter och man landar på 25 procent. S är dock fortfarandet det största partiet.

Moderaterna tappar något och hamnar på 17,4 procent.

Även Kristdemokraterna går lite bakåt och får 7,5 procent i undersökningen.

Också Centerpartiet och Miljöpartiet tappar lite grann och hamnar på 8,1 respektive 4,8 procent.

Vänsterpartiet går lite svagt uppåt och landar på 9,2 procent.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.