Rysslands premiärminister smittad av viruset
Michail Misjustin talar i duman i Moskva den 16 januari 2020 då han var nominerad som premiärminister. Foto: Alexander Nemenov/AFP via Getty Images


Rysslands premiärminister, Michail Misjustin, meddelade president Vladimir Putin på torsdagen att han har bekräftats vara smittad av KKP-viruset. Det rapporterar Reuters.

Epoch Times benämner det nya coronaviruset, som orsakar sjukdomen covid-19, KKP-viruset, eftersom det kinesiska kommunistpartiets (KKP) mörkläggning och undermåliga hantering tillät viruset att spridas över hela Kina och orsaka en global pandemi.

– Jag behöver sättas i karantän och följa läkarnas råd. Detta är nödvändigt för att skydda mina kollegor, sade han i videosänd konferens med Putin, enligt nyhetsbyrån.

54-årige Misjustin föreslår att bidrädande Andrei Belousov tar över som premiärminister under tiden som han är satt i karantän.

Han säger att han fortfarande kommer att hålla kontakt med medlemmarna i regeringen och Putin via telefon och videokonferenser. Detta trots hans tillstånd.

1 169 personer har dött av covid-19 i Ryssland. Över 114 000 har bekräftats vara smittade av KKP-viruset, enligt den senaste statistiken från Johns Hopkins-universitetet.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.