Rånare hade sju identiteter – döms till fängelse och utvisning
En asylsökande som begick flera personrån i Stockholm döms till fängelse och utvisning. Foto: Epoch Times-arkivbild


En man begick flera personrån i Stockholm. När han greps av polisen uppgav han att han var 14 år. Men polisens utredning visade att han var tre år äldre. Nu har han dömts till fängelse och utvisning, skriver polisen på sin hemsida.

Det var i februari förra året som mannen greps efter att ha rånat en flicka på sin mobiltelefon i centrala Stockholm. Mannen var asylsökande och i hans handlingar stod det att han var 14 år. 

Brotten begicks ofta nattetid

Polisen hade fått in liknande anmälningar om rån och även fickstölder. Flera ärenden kunde sedan knytas till utredningen. Från början rörde det sig om ett 30-tal.

De flesta brotten begicks nattetid på tunnelbanan på platser som T-centralen, Slussen och Medborgarplatsen. Med hjälp av övervakningskameror kunde utredarna få fram bilder på rånaren när han rånade sina offer.

För att kunna fastställa mannens identitet samverkade flera myndigheter, däribland Socialtjänsten, Migrationsverket och gränspolisen. Efter slagningar mot Europol konstaterade man att han har dömts för liknande brott i Frankrike och Tyskland.

Sju identiteter

När han var i kontakt med europeiska myndigheterna visade sig att han hade använt sig av fem olika identiteter. I Sverige rörde det sig om två identiteter.

Efter att rättsläkaren röntgat lårben och tänder på honom konstaterades det att han var tre år äldre än han tidigare uppgav.

I slutet av december dömdes han av Attunda tingsrätt till fängelse i ett år för fem rån och fyra grova stölder. Han utvisas också ur Sverige med förbud om att återvända inom tio år.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.