Putinkritisk journalist får stanna i Sverige

Liza Alexandrova-Zorina. Arkivbild. Foto: Privat


Den Putinkritiska författaren och journalisten Liza Alexandrova-Zorina får stanna i Sverige. Det står klart sedan Migrationsverket omprövat ett tidigare avslag och nu beviljat henne uppehållstillstånd, skriver Dagens Nyheter.

– Det har fortfarande inte sjunkit in att de ändrat beslutet, jag tror fortfarande inte att det händer. Men jag är så tacksam för det stöd jag fått från alla människor, från mina kollegor och vänner, tidningar och helt okända personer som skrivit till mig och visat sin solidaritet, säger Liza Alexandrova-Zorina till DN.

Liza Alexandrova-Zorina har sedan 2016 delat sitt liv mellan Stockholm och Moskva och är gift med en svensk medborgare som hon också har en son på 14 månader tillsammans med. 2021 valde hon att lämna Ryssland helt då den människorättsorganisation hon var engagerad i förbjöds av myndigheterna.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!