Postnord slarvade bort 225 kilo kampanjmaterial – och gymnasiebetyg
Foto: Johan Wessman/News Øresund/Flickr


Sverigedemokraterna har skickat 225 kilogram kampanjmaterial till Dalarna. Men Postnords leverans har fortfarande inte kommit fram efter två veckor. Cirka 400 elever på Kristinegymnasiet i Falun har inte heller fått sina betyg som kommunen skickade 28 juni.

Det var den 26 juli som SD lämnade en pall med 225 kilogram kampanjmaterial på Postnords terminal i Veddesta i Järfälla kommun utanför Stockholm. I paketet fanns bland annat rollups, dukar och reklamartiklar som skulle levereras till partiets Dalarnakontor.

– Vi tycker väl att det är märkligt att en pall på 225 kilo kan försvinna, säger Kjell Forslund, ordförande för Sverigedemokraterna i Borlänge, till Aftonbladet.

Henrik Gustafsson, SD:s informationschef, säger att informationen från Postnord har varit knapphändiga då företaget endast konstaterar att pallen inte går att hitta.

Han tror dock inte att någon medvetet har förstört försändelsen även om det tidigare har funnits några enskilda exempel på problem som har uppstått med uppsåtligt agerande.

Sverigedemokraterna säger att man nu har skickat en ny försändelse. Kostnaden för försvinnandet av pallen uppgår till 64000 kronor.

Emma Riblom, kommunikationschef på Postnord Sverige säger till Aftonbladet att det är beklagligt och man gör allt för att hitta pallen.

Elever i två årskurser på Kristinegymnasiet i Falun har inte fått sina betyg efter skolavslutningen i juni. De har också försvunnit i posthanteringen, rapporterar SVT Nyheter Dalarna.

Kommunen skickade betygen den 28 juni men har fortfarande inte kommit fram.

Emma Riblom säger till tv-kanalen att något har gått snett ”men jag vet inte vad”.

Breven med betygen skickades med två låder från Falu kommun. En av lådorna saknas.

Riblom säger att man undersöker vad som har hänt och man har samtidigt en dialog med skolan.

En mungo omringad av fyra lejon – det borde vara en lätt match

Den här förföljelsen har pågått i 19 år – känner du till den?