Vattenkanoner och tårgas har satts in under protesterna i Hongkong.
För första gången sedan oroligheterna inleddes har en polis avfyrat ett skott. Det finns inga uppgifter om att någon skottskadats.
En polis avfyrade ett handeldvapen i samband med att våldsamma kravaller brutit ut i stadsdelen Tsuen Wan. Det är oklart om någon skadats.
Enligt initiala uppgifter var det en civilklädd polis som avfyrade sitt vapen, säger kommissarie Kwok Win.
Bilder visar flera uniformerade poliser dra sina vapen och sikta mot demonstranter. Även enligt vittnesuppgifter har uniformerade poliser dragit sina vapen, dock utan att avlossa några skott.
En del demonstranter har tagit upp gatstenar och gjort tillfälliga hinder på vägarna i Hongkong och minst sex bensinbomber har kastats. Bilder visar också hur demonstranter med tillhyggen drabbar samman med poliser.
Precis som på lördagen har en del av kollektivtrafiken stoppats i ett försök att hindra människor från att samlas, men många kunde ändå ta sig till stadsdelen Kwun Tong varifrån de marscherade mot närliggande Tsuen Wan.
Flera gripna
Enligt polisen greps 29 personer under lördagens sammanstötningar. Det var också första gången på över en vecka som polisen använde tårgas mot demonstrationerna, som inleddes i våras men som har trappats upp de senaste två månaderna.
Trots att demonstranter hade planerat för ett "stresstest" av transportsystemet verkade transporter till stadens internationella flygplats fungera normalt tidigt under söndagen.
Kommande veckor planeras även en strejk över hela Hongkong och klassbojkotter på stadens universitet.
Månader av protester
Gatuprotesterna mot regimen i Peking har i flera månader skakat Hongkong. De uppges vara de största sedan Storbritannien lämnade över regionen till Kina 1997.
Ursprunget var att demonstranterna ville stoppa ett lagförslag om att tillåta utlämning av misstänkta brottslingar från Hongkong till Fastlandskina. Hongkong är en speciell administrativ region i Kina och har ett separat rättssystem. Protesterna mot lagförslaget blev ganska snart våldsamma.
I juli meddelade Hongkongs högsta politiker att man inte kommer att gå vidare med lagförslaget – men demonstranterna lät sig inte nöjas. Protesterna har sedan dess kommit att handla mer generellt om Pekings ökade inblandning i regionen.
För Kommunistpartiets ledare i Peking utgör de bredare kraven om demokrati en direkt utmaning.
(TT-AFP-Reuters)