Polisens vädjan: Sök igenom era fritidshus
Hundpatruller, drönare och andra hjälpmedel används i sökandet efter den försvunna 17-åriga flickan i Uddevalla. Foto: Adam Ihse/TT


Det har gått elva dagar. Sökandet efter den försvunna 17-åriga flickan i Uddevalla fortsätter. Nu vädjar polisen: sök igenom era fritidshus, förråd, båthus och båtar.

Temperaturen har varit några grader över noll. Det är blött i terrängen. Det tjocka molntäcket har legat som en grå filt över staden. Ändå fortsätter polisen och frivilliga oförtrutet att söka efter den försvunna flickan.

– I helgen var det kolossalt många. I dag är det också många, men inte riktigt lika många. Det är ett stort engagemang och det är vi väldigt tacksamma för, säger Stefan Kristiansson, lokalpolisområdeschef i västra Fyrbodal.

Centrala Uddevalla anses genomsökt och man arbetar sig nu utåt.

– Vi söker i de norra delarna av Uddevalla. Vi söker på de ställena som vi anser är relevanta, kopplade till utredningen.

Sök i ditt båthus

Men inga nya fynd har gjorts. På måndagen har polisen gått ut med en ny vädjan till allmänheten och ber boende i Uddevalla med omnejd att söka igenom sina fritidshus, förråd, båthus och båtar både i vatten och på land.

– Så här års besöker man ju inte de här platserna varje dag, säger Stefan Kristiansson.

Också sjöpolisen fortsätter sitt sökande i Byfjorden. Båtar följer strandlinjen, kontrollerar vassruggar och vikar.

– De söker i vattnet med dykare och sonar. De har flera båttyper och kan också gå in där det är riktigt grunt, säger Stefan Kristiansson.

Häktad på sannolika skäl

Sedan i fredags sitter en man i flickans närhet som är i 20-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mord. Under söndagen anhölls ytterligare en man, misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Efter flera timmars förhör försattes han på fri fot, men han är fortfarande misstänkt för brott.

Det är det senaste i utredningen som polis och åklagare vill offentliggöra.

– Vi fortsätter med förundersökningen och jag håller mig uppdaterad och är i dialog med polisen gällande sökinsatsen och arbetet som fortgår, sade åklagare Caroline Fransson på måndagen.

Många söker

Flickan anmäldes försvunnen förra söndagen. Hon hade då inte varit synlig på flera dagar.

Det har nu gått elva dagar. Och för varje dag som går minskar hoppet.

– Erfarenhetsmässigt är det så att ju längre tiden går desto mindre blir hoppet. Så är det tyvärr, konstaterar en sammanbiten Stefan Kristiansson.

– Men vi fortsätter i morgon med oförminskad styrka. Och vi är många som söker.

(Annelie Scholz/TT)
(Jonas Dagson/TT)