Polisen i Göteborg: Undvik att vara ensam på Järntorget på kvällen
I spåren av pandemin har det blivit allt vanligare med personrån och narkotikabrott vid Järntorget i Göteborg. Foto: Susanne W Lamm/Epoch Times. Arkivbild.


Det har blivit allt vanligare med personrån och narkotikabrott vid Järntorget i Göteborg. Polisen anser därför att man bör undvika att vistas ensam i området på kvällen, rapporterar P4 Göteborg.

– Man ska inte vara här själv och inte påverkad för då blir man lätt ett brottsoffer, säger polisen Ola Skogsberg, vid lokalpolisområde City, till radion.

Enligt honom är det mer människor där på kvällarna än vad det är på Avenyn och andra ställen i stan.

Polisen uppger också att alltfler kända gängkriminella håller till vid krogarna omkring Järntorget och Andra Långgatan. En förklaring kan vara att det är lättare att betala med kontanter i området än vad det är på andra ställen då det där bara går att betala med kontokort.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.