Polisen: Fler poliser ökar tryggheten i Flemingsberg
Mer polisiär närvaro har ökat tryggheten i stadsdelen Flemingsberg utanför Stockholm, enligt polisen. Foto: Susanne W Lamm


Med anledning av en ökad otrygghet i Flemingsberg under en längre tid och oro för att unga rekryteras in i kriminalitet, så lägger polisen nu ökade resurser i området. Det meddelar polisen på sin hemsida.

Flemingsberg i Huddinge kommun utanför Stockholm har på senare tid påverkas mycket av grovt kriminella personer, vilka figurerat i skjutningar och andra grova våldsbrott. Det är en grupp kriminella som begår brott och skapar otrygghet för andra. Flera vapen har beslagtagits och rekryteringen av unga i området är mycket oroande, anser polisen.

För att förbättra tryggheten för boende och näringsidkare, minska våldsbrotten och nyrekryteringen till kriminalitet finns sedan en tid tillbaka extra poliser i Flemingsberg. Och den ökade polisnärvaron har redan fått effekt, enligt polisen.

– Målet är att näringsidkare ska kunna bedriva sin verksamhet utan oro och att allmänheten ska kunna röra sig fritt utan att behöva vara rädda. Det ska inte finnas utrymme för kriminella att begå brott i området, säger Jens Östberg, vid polisen i Huddinge, i ett uttalande.

Redan blivit lugnare

Östberg säger också att det redan märks en markant skillnad i centrum. Affärsinnehavare och allmänhet påtalar att det känns bättre och lugnare när polisen är där, och folk har börjat prata med poliserna nu.

Ett viktigt syfte med större polisnärvaro är just att förbättra förtroendet för polisen och därmed få fler att våga anmäla. Polisen är beroende av att jobba tillsammans med alla som bor, verkar och vistas i området för att verkligen lyckas.

Även det befintliga samarbetet med andra aktörer som kommun, socialtjänst och fastighetsbolag ska intensifieras.

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99 kr – klicka här för mer information.