Polis: ”En kollega slutade på grund av hotbilden”

Polisens arbete mot gängkriminaliteten

Hannah Bergelin har arbetat i yttre tjänst i Göteborg i snart 20 år och har förslag på hur Sverige ska kunna knäcka gängen. Foto: Privat


Polisen behöver bättre verktyg och mer resurser för att hantera gängkriminaliteten. Det menar Göteborgspolisen Hannah Bergelin. Gängens brist på respekt för polisen är ett problem, liksom att många poliser slutar.

Av landets 61 utsatta områden 2021 låg åtta i Göteborg. Göteborgspolisen Hannah Bergelin har arbetat i yttre tjänst i snart 20 år.

– Mycket har jag upplevt som polis, många trasiga själar och människoöden. Men det som de kriminella nätverken gör just nu i Sverige påverkar varje medborgare på ett eller annat sätt och är ytterst alarmerande. Det är ett hot mot rättssäkerheten och hela den grundläggande tryggheten i landet.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!