loadingLilla Kafferosteriet i Malmö är både café och rosteri. Caféet är inrymt i Claes Mortensens hus och erbjuder varma och kalla kaffedrycker. Foto: Kristian Andersson
Lilla Kafferosteriet i Malmö är både café och rosteri. Caféet är inrymt i Claes Mortensens hus och erbjuder varma och kalla kaffedrycker. Foto: Kristian Andersson
Weekend nr 2 vecka 44 2023

Passion för rostade bönor

Redaktionen

En rykande kopp kaffe kan få livsandarna att vakna till liv. Att avnjuta nyrostat kaffe är inte bara trendigt, det är en livsstil för vissa. Kaffeprovning, kaffekvarn och kaffebönor av hög kvalitet ger möjlighet att njuta av dryckens aromer på bästa sätt.

På Baltzarsgatan i centrala Malmö ligger Lilla Kafferosteriet. Caféet är inrymt i gemytliga Claes Mortensens hus från 1600-talet. Menyn är kreativ och innovativ, och erbjuder färskt nyrostat kaffe. Det går att välja på olika varianter av varm och kall espresso och filterkaffe.

Caféet består av rum och alkover inredda i äldre stil. På kontoret högst upp i huset träffar jag Filip Åkerblom, kafferostare och grundare av Lilla Kafferosteriet.

Kaffe

Det tar cirka fyra år för en kaffebonde att få sin första skörd. Det är fruktens kärnor som rostas för att sedan malas och bryggas till kaffe.

För att få ut kärnorna soltorkas eller tvättas fruktköttet. Därefter måste kärnorna torkas ytterligare.

Odlingsförhållande i form av vatten, solljus och näring från jordmånen påverkar kaffets smak. En 100-gradig skala används för att bedöma kvaliteten på kaffet.

Feedback

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loadingLilla Kafferosteriet i Malmö är både café och rosteri. Caféet är inrymt i Claes Mortensens hus och erbjuder varma och kalla kaffedrycker. Foto: Kristian Andersson
Lilla Kafferosteriet i Malmö är både café och rosteri. Caféet är inrymt i Claes Mortensens hus och erbjuder varma och kalla kaffedrycker. Foto: Kristian Andersson
Weekend nr 2 vecka 44 2023

Passion för rostade bönor

Redaktionen

En rykande kopp kaffe kan få livsandarna att vakna till liv. Att avnjuta nyrostat kaffe är inte bara trendigt, det är en livsstil för vissa. Kaffeprovning, kaffekvarn och kaffebönor av hög kvalitet ger möjlighet att njuta av dryckens aromer på bästa sätt.

På Baltzarsgatan i centrala Malmö ligger Lilla Kafferosteriet. Caféet är inrymt i gemytliga Claes Mortensens hus från 1600-talet. Menyn är kreativ och innovativ, och erbjuder färskt nyrostat kaffe. Det går att välja på olika varianter av varm och kall espresso och filterkaffe.

Caféet består av rum och alkover inredda i äldre stil. På kontoret högst upp i huset träffar jag Filip Åkerblom, kafferostare och grundare av Lilla Kafferosteriet.

Kaffe

Det tar cirka fyra år för en kaffebonde att få sin första skörd. Det är fruktens kärnor som rostas för att sedan malas och bryggas till kaffe.

För att få ut kärnorna soltorkas eller tvättas fruktköttet. Därefter måste kärnorna torkas ytterligare.

Odlingsförhållande i form av vatten, solljus och näring från jordmånen påverkar kaffets smak. En 100-gradig skala används för att bedöma kvaliteten på kaffet.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2025