Pappa: Socialtjänsten tog mammans parti

Tema socialtjänsten: familjerätt del 1

Socialförvaltningen omfattar socialtjänsten och finns i alla kommuner. Den ansvarar för stöd till individer och familjer enligt socialtjänstlagen. Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock


Epoch Times har tagit del av berättelser från föräldrar som efter separation inte får träffa sina barn. De menar att det är på grund av att socialtjänsten har hanterat deras fall felaktigt och på ett subjektivt sätt. – Ett stort samhällsproblem, säger professor Sverker Sikström.

Inget visar att den ena skulle vara en sämre förälder än den andra. Ändå förlorar de kontakten med sitt barn, som samtidigt ges en negativ bild av föräldern. De menar att socialtjänsten stödjer föräldraalienation.

Per genomgick en separation 2010, då hans pojkar var tre och fem år gamla. Först hade föräldrarna gemensam vårdnad, men han och barnen fick snabbt minskad kontakt. Senast de fick träffas var 2014.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!